xhubi Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Witam, chcialbym odwiedzic rodzine i znajomych w USA. Bylby to moj pierwszy lot do usa i nie mam zamiaru zostawac tam dluzej niz miesiac. Moge otrzymac zaproszenia od: - bliska rodzina, emigranci z Polski, ale juz obywatele USA, inne nazwisko niz moje. - troche dalsza rodzina, obywatele usa od 3 pokolen, takie samo nazwisko jak moje - kolezanka poznana w Polsce, urodzona w USA Zakladam, ze lecac na zaproszenie ktoregos z nich i tak odwiedze wszystkich, takze jest mi to obojetne, tylko zalezy mi od kogo bedzie pewniejsze dla konsula. Z gory dziekuje za poradę. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 tak naprawde zaproszenie nie jest ci potrzebne. Raczej udowodnienie/przekonanie konsula ze masz bardzo silne zwiazki z Polska i nie wpadnie ci pomysl pozostania w USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
xhubi Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 a to ze studiuje w Polsce + mam własną firmę zatrudniającą kilka osób, będzie wystarczające? z tego co czytalem na forum to to zaproszenie jest jakims dodatkowym atutem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saka Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Zaproszenie nic nie daje, to taka plotka majaca na celu podniesc pewnosc ubiegajacego sie o wize. Jedyne co sie dla konsula liczy to zwiazki z Polska, a wiec czy wrocisz do Polski czy pozostaniesz tam nielegalnie. Firma, posiadlosci itd itp no i pewnosc w rozmowie sie licza. PS. Jezeli chcesz to zaproszenie to kolezanka odpada, no chyba ze juz zamezna, bo w innym przypadku konsul moze podejrzewac cos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 z tego co czytalem na forum to to zaproszenie jest jakims dodatkowym atutem... musiales czytac bardzo danwy post lub tez 1 ze komus dali wize jak pokazal zaproszenie,,zeby dawali wize na zaproszenie to odsetek dostajacych bylby w granicach 99% bo nie ma zadnego problemu aby dostac zaproszenie ... a na stronie Ambasady masz takie cos napisane i tego sie trzymaj: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q3_2005.html a to ze sie uczysz i masz firme jest jakims plusem ale nie takim ze wyjdziesz z wiza w kieszeni i o tym pamietaj jak bedziesz na rozmowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
xhubi Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 to chyba juz wszystko wiem. Dziekuje za informacje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.