hilton Napisano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 Witam,starałem się o zmianę statusu z wizy turystycznej na studencką będąc w USA w 2009. Dostałem odpowiedz negatywną i mój prawnik złożył odwołanie,ponieważ uważał ze miałem bardzo kompletne dokumenty. W odpowiedzi przyszedł list ze moje wniosek nie został rozpatrzony.Ponownie prawnik wysłał prośbę o rozpatrzenie dokumentów,lecz w ciągu 2 miesięcy nie dostawałem żadnych informacji i postanowiłem wyjechać do Polski.Posiadam wizę 10 letnią i interesuje mnie czy będę mógł na wakacje na niej polecieć do USA.
gal Napisano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 Dlaczego nie zapytasz o to swojego prawnika?
hilton Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 powiedział ze mogę przylecieć do USA po 6 miesiącach,ale chciałem doradzić się jeszcze innych osób bo mam pewne wątpliwości ze okres 6 miesięcy jest za krotki
sly6 Napisano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2010 owiedział ze mogę przylecieć do USA po 6 miesiącach Moze byc i 1 rok czekania i moga Cie nie wpuscic a dlaczego? bo jesli tyle razy skladales papiery i bylo jakies ale tzn ze i teraz mozesz zlozyc papiery aby tylko byc legalnie ..I jesli urzednik zobaczy ze teraz tak samo zrobisz to Cie nie wpusci .. a dostales jakakolwiek odpowiedz?czy tez nic nie przyszlo?bo piszesz ze czeklas 2 miesiace ps dobrze tez zobaczy czy czasami ten wyjazd nie przekreslil Ci wizy,,,zadzwon do Ambasady,napisz e-mial w tej sprawie
hilton Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2010 Zdecydowałem że wrócę do Polski,bo nie dostawałem żadnej odpowiedzi.Prawnik proponował mi żebym jeszcze poczekał miesiąc, ale ja już nie chciałem.Zapewniał mnie ze w czasie na oczekiwanie na odpowiedz ciągle byłem z punktu prawnego legalnie, ale obawiam się ze w praktyce może być trochę inaczej.
sly6 Napisano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2010 niby tak jest ze jak czekasz na odpowiedz to jestes legalnie ale Ty wyleciales bez odpowiedzi,,,moze sie dowiedz jaka byla ta odpowiedz ..
hilton Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2010 Napisałem do ambasady w Warszawie i mają odpowiedzieć w ciągu 10 dni.
hilton Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2010 Nie dostałem odpowiedzi po 10 dniach! może ten adres nie jest odpowiedni w stosunku do mojego zapytania publicwrw@state.gov? Jeśli tak prosiłbym o napisanie właściwego.
sly6 Napisano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2010 moze tutaj chodzic o 10 dni roboczych,,kiedys na ten podany e-mial byly wysylane pytania i dostawalo sie odpowiedzi mozesz tez zadzwonic do centrali ambasady i poprosic o polaczenie z dzialem wizowym,.
cornelai123 Napisano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2010 aczy ktos wie ile kosztuje zmiana statusu z wizy turystycznej na studencką jesli szkola mnie przyjmie: -ile bierze szkola? -ile bierze ambasada?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.