hilton Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Witam,starałem się o zmianę statusu z wizy turystycznej na studencką będąc w USA w 2009. Dostałem odpowiedz negatywną i mój prawnik złożył odwołanie,ponieważ uważał ze miałem bardzo kompletne dokumenty. W odpowiedzi przyszedł list ze moje wniosek nie został rozpatrzony.Ponownie prawnik wysłał prośbę o rozpatrzenie dokumentów,lecz w ciągu 2 miesięcy nie dostawałem żadnych informacji i postanowiłem wyjechać do Polski.Posiadam wizę 10 letnią i interesuje mnie czy będę mógł na wakacje na niej polecieć do USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Dlaczego nie zapytasz o to swojego prawnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hilton Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 powiedział ze mogę przylecieć do USA po 6 miesiącach,ale chciałem doradzić się jeszcze innych osób bo mam pewne wątpliwości ze okres 6 miesięcy jest za krotki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 owiedział ze mogę przylecieć do USA po 6 miesiącach Moze byc i 1 rok czekania i moga Cie nie wpuscic a dlaczego? bo jesli tyle razy skladales papiery i bylo jakies ale tzn ze i teraz mozesz zlozyc papiery aby tylko byc legalnie ..I jesli urzednik zobaczy ze teraz tak samo zrobisz to Cie nie wpusci .. a dostales jakakolwiek odpowiedz?czy tez nic nie przyszlo?bo piszesz ze czeklas 2 miesiace ps dobrze tez zobaczy czy czasami ten wyjazd nie przekreslil Ci wizy,,,zadzwon do Ambasady,napisz e-mial w tej sprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
hilton Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 Zdecydowałem że wrócę do Polski,bo nie dostawałem żadnej odpowiedzi.Prawnik proponował mi żebym jeszcze poczekał miesiąc, ale ja już nie chciałem.Zapewniał mnie ze w czasie na oczekiwanie na odpowiedz ciągle byłem z punktu prawnego legalnie, ale obawiam się ze w praktyce może być trochę inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 niby tak jest ze jak czekasz na odpowiedz to jestes legalnie ale Ty wyleciales bez odpowiedzi,,,moze sie dowiedz jaka byla ta odpowiedz .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hilton Posted January 6, 2010 Author Report Share Posted January 6, 2010 Napisałem do ambasady w Warszawie i mają odpowiedzieć w ciągu 10 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hilton Posted January 15, 2010 Author Report Share Posted January 15, 2010 Nie dostałem odpowiedzi po 10 dniach! może ten adres nie jest odpowiedni w stosunku do mojego zapytania publicwrw@state.gov? Jeśli tak prosiłbym o napisanie właściwego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 moze tutaj chodzic o 10 dni roboczych,,kiedys na ten podany e-mial byly wysylane pytania i dostawalo sie odpowiedzi mozesz tez zadzwonic do centrali ambasady i poprosic o polaczenie z dzialem wizowym,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cornelai123 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 aczy ktos wie ile kosztuje zmiana statusu z wizy turystycznej na studencką jesli szkola mnie przyjmie: -ile bierze szkola? -ile bierze ambasada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.