Skocz do zawartości

Z Usa Do Kanady Za 4800 $ ?

PieknaHistoria

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Zastanawiam sie dosc powaznie nad wyjazdem ze Stanow do Kanady i osiedlenie sie juz na stale gdyz w USA nic mnie nie trzyma i ciagle na nielegalu siedze :)

Wiec znalazlem biuro ktore oferuje swoje uslugi za ww kwote plus wszystkie koszty zwiazane z wiza

Oferta jest taka ze ja siedze ciagle w USA a on/oni skladaja podanie o pobyt staly z ambasadzie w PL i okres oczekiwania ok 12 miechow

Jest jeszcze rozmowa ale to podobno jest 50/50 (ze bedzie konieczna) wiec jesli do niej dojdzie to bede musial opuscic USA i wrocic do PL , isc na rozmowe i dopiero sie okaze czy tak czy nie

Moje pytanie

Moze ktos byl w podobnej sytuacji i poleci kogos w chicago do pomocy bo chcialbym zalatwic to na cacy i w kanadzie zaczac nowe zycie

A moze ktos kozystal z biura ktore posredniczylo w jego "przeprowadzce"

Prosze o nakierowanie na odpowiedzia droge

Pozdrawiam

Tomasz

Napisano

a te 4800 dol us to z wiza,oplatami plus badaniami medycznymi?

ten proces na tyle jest sprawny ze ta kwote lepiej przekazac komus kto jest w potrzebie ....no chyba ze sie boisz ze sobie nie dasz rady oraz tez masz na tyle duzo kasy ze Cie stac na takie cos....

poczytaj dobrze strone cic

co do rozmowy to racja,,roznie to moze byc bo to urzednik wydaje zgode czy masz wjechac i czy masz otrzymac wize

Napisano

Witam szefa

Z tego co wiem sa to koszty samego prowadzenia sprawy wiec dochidza wszystkie koszty zwiazane ze staraniem sie o wize

Najlepsze jest ze za sama rozmowe "wstepna" trzeba wylozyc 300$ hahaha Skubia pieknie

Musze dokladniej przegladnac to forum i jak napisales stronke cic tez

Ale ciagle szukam jakiegos tanszego kontaktu lub pomocy w calej tej sprawie w chicago bo chce to rozpoczac i zakonczyc dobrze

Wszystkiego dobrego

Napisano

cos dobrego i taniego?

to moze zapomnij o tym lub tez podeslij mi ta kase :)

jak chcesz sie czegos dowiedziec o pewnych firmach-osobach to wpisz sobie w google i sam zobaczysz co to jest za osoba itp...

Napisano

$4800 wydaje sie dosc duzo, nie znam obecnych cennikow, ale chyba jest to duzo za duzo jak za pomoc w sprawie

jesli nie masz problemow kryminalnych w USA, w PL czy w Kanadzie to Ci zadna pomoc nie jest potrzebna, wystarczy krok po kroku przesledzic wymagania i dokumenty jakie musisz miec, wypelnic, zeby starac sie o skiller worker czy inny wyjazd do Kanady

Napisano

co do problemów kryminalnych jak

co do problemów karnych, JAK ONI TO SPRAWDZAJĄ? kilka lat wstecz miałem wyrok za takie głupstwo 6mieś na 2 lata w zawiasach na dzień dzisiejszy jestem czsty mam zaświadczenie z KRK że nie figuruję w rejestrze karnym wedłóg prawa polskiego mam prawo mówić i podawać we wszystkich aktach urzędowych że NIGDY nie byłem karany "zatarcie skazania" konsultowałem to z prawnikami polskimi i każdy powiedział że mówienie iż byłem karany było by wbrew temu co stanowi instytucja zatarcia skazania, dzwoniłem do ministerstwa do wydziału krk i powiedziano mi ze tylko krk jest uprawnione do wystawiania zaświadczeń i jeżeli było by zapytane przez jakąkolwiek instytucję czy to polską czy zagraniczną musi wystawić takie samo zaświadczenie.

Konsultowałem to z konsultantem emigracyjnym pod kątem emigracji na któryś z programów dostałem odpowiedz że muszę się przyznać i przeprowadzić proces rehabilitacji który przedłuży czas oczekiwania jak i zwiekszy koszty o duża kwote. Jak myślicie o co tu chodzi czy ktoś wie coś na ten temat?

Napisano

niestety nie mam pojecia jak dziala KRK

ale w podaniu o wyjazd staly czy czasowy do Kanady jest napisane cos w stylu:

"czy kiedykolwiek byl Pan/Pani karana w jakimkolwiek kraju"

wiec to pytanie nie dotyczy tego co pokaze KRK - wiec jesli chcesz odpowiedziec na to pytanie zgodnie z prawda musisz podac TAK

niestety to prawda, ze okres rehabilitacji trwa i wcale nie jest powiedziane ze zakonczy sie sukcesem, ambasada bazuje na KRK, wiec chyba warto zaryzykowac, ale decyzje musisz sam podjac

Napisano

Jak myślicie o co tu chodzi czy ktoś wie coś na ten temat?

Sprawa jest bardzo latwa.,...Jesli bys sie staral o prace w Polsce lub tez o dokumenty to faktycznie jest cos takiego w prawie polskim ze po pewnym czasie wyrok moze byc wymazany(lub tez sam to mozesz zrobic) i mozesz wpisywac ze byles nie karany i nic sie nie stanie wedle prawa ale to tyczy sie Polski...wiec prawnicy dobrze pisza Ci z Polski o tym

A lecac do innego Panstwa jakim jest Kanada podlegasz pod prawo Kanady a nie Polskie,,rozumiesz?

I teraz jesli w prawie kanadyjskim tak jest powiedziane,pokazane to tak masz zrobic...Poczytaj sobie na stronie cic jak kto jest z ta rehabilitacja i czego Ona moze dotyczyc,,nie kazde przestepstwo jest takie samo,,,bo moze byc tak ze wedle prawa kanadyjskiego mozesz nie byc osoba karana a wiec wpisujesz ze byles nie karany ale na tym sie zna dobry konsultant emigracyjny lub tez w Ambasadzie

poczytaj sobie ten temat dobrze,jak widzisz czasami jest tak ze jak sie odczeka jakis czas to masz z tzw miejsca rehabilitacje :

http://www.usa.info.pl/board/Klopoty-t14407.html

a co do KRK to faktycznie tak jest ze Ambasady i inne urzedy zagraniczne moga miec dostep ,,to jest opisane w regulaminie KRK

Napisano

Jeśli ktoś będzie miał z KRK zaświadczenie, że nigdy nie był karany (a tak jest w przypadku zatarcia skazania w PL) to nikt nie sprawdzi, że ta osoba była kiedykolwiek skazana, gdyż nie ma takiej możliwości. Tylko i wyłącznie "wygadanie" się tej osoby może spowodować, że jakaś instytucja się o tym dowie. Oczywiście, nie namawiam nikogo do kłamstwa, gdyż w tym przypadku jest to bardzo ważna sprawa która może zaważyć na przyszłości, ale piszę jedynie jak wyglada ta sprawa i jaka jest możliwość sprawdzenia wyroków w PL po zatarciu skazania.

Napisano

david7211 kiedys tak myslala pewna \pani i sie przeliczyla

to ze wyrok zostaje zatarty to pozostaja akta sprawy a wiec ktos moze cos podeslac urzedowi itp\

spytaj sie dobrego prawnika....

takie ktos cos robi na swoja odpowiedzialnosc bo nikt nie da komus w 100% ze takie cos nie wyplynie

ps wiele jest takich osob ze klamia i jakos tam jest ale nikt nie da komus w 100% ze cos sie nie wyda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...