Jump to content

czy jezeli mam tu prace to...??

rafi

Recommended Posts

Posted

hej mam male pytanko bede sie staral o wize turystyczna zbieram juz wszystkie papiery potrzebne do tego i zastanawia mnie jedno czy jezeli przedstawie konsulowi papier ze mam tutaj prace to musze tez dolaczyc do tego zaswiadczenie ze zaklad pracy udziela mi yrlopu na czas wyjazdu!!?? i jeszcze jedno pytanko mam paszport - wazny ale na zdjeciu nie jestem za bardzo juz do siebie podobny czy musze wyrobic sobie nowy czy wystarczy ze na wniosku wizowym bede mial aktualne zdjecie!!?? z gory dzieki za odpowiedzi!!

Posted

im wiecej papierkow tym lepiej, nikt ci nie przepowie przyszłosci i nie odpwie na pytanie czy konsul bedzie chcial zobaczyc twoje zaswiadczenie z pracy o urlopie czy nie. Moje zdanie jest takie wez z soba wzytsko co tylko swiadczy o tym ze masz do czego wracac. Takie zaswiadczenie napewno nie zaszkodzi a moze byc cennym argumentem! powodzenia

Posted

jesli Konsul Cie o to zapyta o te kwity..z tego co pisza osoby to teraz aby pytaja sie i od tego co powiesz bedzie zalezalo czy dostaniesz ,co do paszportu liczy sie jego waznosc (min 6 miesiecy).I tak Ci zeskanuja zdjecie aktualne na wize ......

Posted

Witam,

ja bylam niedawno (1 kwietnia) po wize i mialam zaswiadczenie z pracy o zatrudnieniu, czyli ze jestem na umowe o prace na czas nieokreslony od dnia itp. Nie mialam nic o urlopie, ani o zarobkach. Pani Konsul zapytala sie czy pracuje i czy mam zaswiadczenie z pracy, dalam jej i zapytala sie ile zarabiam (nie bylo tego na zaswiadczeniu).

Wize dostalam na rok

Posted

dominika mnie tez zapytal Konsul 8) ale ja tam mialem wszystko napisane(urlop i zarobki)to tylko zobaczyl pare sekund i zwrocil mi :lol:

Posted

dzieki za odpowiedzi troche mi rozjasnily sytuacje ale mam jeszcze jedno pytanko co do tego paszportu! mam wazny 6 miesiecy po planowanym powrocie ale oczywiscie bede chcial zostac troszke dluzej a wtedy straci on waznosc! wiec czy moge jechac do ambasady z obecnym paszportem a w trakcie tego wyrabiac sobie nowy zeby zaoszczedzic na czasie!!?? pewnie powiecie ze za bardzo kombinuje!!?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...