cash Napisano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2010 Mam pytanie czy kończąc technikum w Polsce moje wykształcenie będzie miało znaczenie w USA?
gal Napisano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2010 srednie wyksztalcenie zawod? zalezy jakie technikum
cash Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2010 Technikum Architektury Krajobrazu. Ale po wszystkim chciałbym iść na studia o profilu biznesowym.
gal Napisano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 to twoje wyksztalcenie to tylko podstawa jakkolwiek z takim zawodem i jesli towarzyszy mu wyobraznia plus bedziesz chcial dalej sie uczyc (zakladam ze twoja emigracja bedzie legalna) masz nieograniczone mozliwosci.
cash Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 Czyli muszę to jeszcze studiować? A jak myślisz z tym zawodem będę miał dobrze płatną pracę? Ile w USA zarobi taki architekt krajobrazu?
gal Napisano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Landscape_architecture http://www.indeed.com/q-Landscape-Architect-jobs.html
bigguy Napisano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 zadne technikum sie tu nie liczy oni nawet dobrze naszych polskich studiow nie uwazaja a co dopiero szkole srednia i nawet jak u nas jest wyzszy poziom nauczania zwlaszcza w szkolach srednich a tutaj co maja poziom za nauczania w high school - smiech na sali no ale to jest ameryka oni zawsze sie uwazali i uwazaja ze najlepszych we wszystko
Oliwier Napisano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 Chyba co wiem to nie za bardzo będzie miało znaczenie Twoje technikum z Polski ... Bodajże nawet studia z Polski nie są akceptowane a trzeba robić jakieś kursy w USA . Nie jestem pewny ale coś kiedyś czytałem o tym ...
sly6 Napisano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 technikum to jedna sprawa ale uznawanie Twojego zawodu to co innego wiec moze byc tak ze szkola bedzie sie liczyc ale bez pewnych uprawnien nic nie zrobisz w USA..podobnie masz ze studiami poczytaj o tym na forum
cash Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2010 Mam nadzieje, że szkołę średnią mi zaliczą?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.