Miros Napisano 1 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2010 Witam wszystkich. Mam pytanie: posiadam status rezydenta w UK, czy to mi w jakikolwiek sposob moze pomoc przy skladaniu podania o wize turystyczna? czy dzieki temu sa wieksze szanse na utrzymanie? Pytam gdyz pare osob mi tak mowilo, ale nigdy sie nie ubiegali. Jesli ktos wie na 100% to prosze o odpowiedz. Dzieki:) pozdrawiam z UK
Rademedes Napisano 2 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2010 z punktu widzenia prawnego nie ma to zadnej roznicy, o szansach to mozna dyskutowac godzinami
Miros Napisano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Lutego 2010 Dzieki za odpowiedz:) a jak oceniacie moje szanse? Mam zameldowanie w Polsce ale pracuje na kontrakcie w Anglii, konczy mi sie umowa ale dostaje nowa,bezterminowa. Czy to ma jakies znaczenie? Jakie oni tam wogole pytania zadają, no i co trzeba miec ze soba, oprocz paszportu oczywiscie:)?
gal Napisano 2 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2010 Moze miec wplyw na decyzje konsula czy dac ci wjazd do USA czy nie ale nie musi
sly6 Napisano 3 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 a bedziesz sie starac o wize w Polsce czy tez w UK? wez np kwit o rozliczeniu z podatkiem..poczytasz o tym na forum co braly osoby na rozmowe oraz wazne jest to do kogo lecisz,na jak dlugo i czy napewno na czas wrocisz
Miros Napisano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 wlasnie o to chodzi ze do nikogo nie bede lecial. Jest to mniej wiecej tak ze wybieram sie do Kanady na wakacje i grzechem byloby nie odwiedzic Stanow. W Stanach nie mam nikogo. Tylko do tego mi jest wiza potrzebna.
Rademedes Napisano 3 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 podczas rozmowy musisz powiedziec, ze jedziesz do Kanady a do USA chcesz sie wybrac na kilka dni, dobrze wiedziec co chcesz w USA robic
sly6 Napisano 4 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 to masz paszport biometryczny aby wleciec bez wizy na teren Kanady? mozesz i nawet powienienes powiedziec ze lecisz do Kanady i bedac nad Niagara chcesz zobaczyc 2 strone
Rademedes Napisano 4 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 mozesz i nawet powienienes powiedziec ze lecisz do Kanady i bedac nad Niagara chcesz zobaczyc 2 strone osobiscie odradzam taka wersje, tutaj wszyscy tak mowia i roznie sie to konczy, niagare widac lepiej od strony kanadyjskiej, lepiej juz powiedziec, ze chce sie jechac gdzies dalej, tak zeby wygladalo to troche bardziej powaznie jesli chodzi o cel wizyty ja wiem, ze to sie wydaje najlepszym powodem, ta niagara, ale hmm jakby to powiedziec, powod jest zbyt oklepany
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.