Skocz do zawartości

Test Skilled Worker

Tomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wypelnilem(Pierwszy raz) na próbe online test skilled worker.

Powiem tak.

Nie przykładałem wiekszej wagi wiec moze i stad niskie punkty.

Wyskoczylo mi ze otrzymalem 15/100.

Czy uwazacie ze to tragiczny wynik czy ujdzie?

Napisano

Nie wiem, czy czytałeś na stronie tego testu, że żeby go zaliczyć (czy jak to się tam fachowo nazywa), trzeba mieć minimum 67 punktów.

To chyba powinieneś znać odpowiedź na swoje pytanie.

Napisano

skilled worker test nie ocenia Twoich kwalifikacji zawodowych, ale ma za zadanie pomoc Ci sprawdzic, czy KWALIFIKUJESZ sie, zeby ubiegac sie o taki typ wizy,

ma to zaoszczedzic aplikantom czasu i uchronic ich przed rozpoczynaniem procesu wizowego, ktory z gory skazany jest na niepowodzenie,

jesli bedziesz miec z testu w granicach 65 to zawsze jakos mozna te dwa punkty podciagnac - cos przykombinowac, ale 15, to raczej dluga droga przed Toba

Napisano

15???

ciekawy masz wynik...bo za sam wiek masz 10 pkt jesli masz pomiedzy 21-49 lat

tylko ze ten wynik nic nie daje jesli zawod-doswiadczenie zawodowe nie jest na liscie poszukiwanych w Kanadzie

lub tez sie nie ma zapewnionej pracy

w innym przypadku majac nawet 67 pkt nic nie wyjdzie z wiza przy nowym prawie

Napisano

Tak,tak wiem.

Nie zależało mi na zetelnym zrobieniu tego testu.

Mimo wszystko przyszla mi taka mysl ze wlasnie wielu tutaj ludzi(mlodych) pisze o emigracji a gdyby ten test wypelnili to oszczedzili by sobie trudu bo wiadomo i ze wiek nie ten i nie to doswiadczenie.

Napisano

Tomasz jesli te osoby mysla powaznie o wyjezdzie i emigracji to jest kilka wyjsc aby zostac

wazne aby poczytac strone cic i wyjdzie kilka wyjsc

Napisano

tak jak pisze sly6, skilled worker to nie jest jedyna opcja wyjazdu do Kanady, w celu legalizacji

ona poprostu jest najszybsza w procedowaniu i uzyskanie PERM resident card (odpowiednika amerykanskiej zielonej karty), nastepuje zaraz po przybyciu do Kanady

(+/-) czas na jej otrzymanie poczta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...