Inezand Napisano 13 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2010 Wiele osób odeśle mnie do uważnego czytania poprzednich postów, jednak czytając je trudno jednoznacznie wszystko ustalic. Mąż składał na mnie petycję w USA. Otrzymaliśmy już NOA2...moje pytanie jest następujące, jeżeli już NVC wyśle do mnie list, jakie dokumenty muszę im odesłać poza tym formularzem, który mi wyślą / o ile muszę...?(chodzi mi o akt urodzenia, małżeństwa, zaświadczenie o niekaralności). Aha i jak to jest z tym zaświadczeniem, tłumaczymy go czy nie? Na stronie ambasady polskiej wyczytałam, że tłumaczenia wymaga tak jakby tylko ten, w którym były jakieś wyroki, sprawy itd... mianowicie szczepionek:ich lista również na stronie ambasady jest dosyć długa, wielu z nich nie miałam, czy powinnam się tym już zająć żeby nie przedłużać sprawy później? Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam.
KW Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 szczepienia zrobisz w czasie immigracyjnych badan lekarskich u wyznaczonego lekarza, to on decyduje co potrzebujesz tu znajdziesz wytyczne ktorymi sia posluguje w zależności od wieku, str 12 http://www.cdc.gov/ncidod/dq/pdf/civil_sur...nstructions.pdf jesli bardzo chcesz mozesz sprobowac w przychodni, ale nie trzeba wszystkich szczepien wiec lepiej poczekac o procedurze w NVC poczytacz w temacie family sponsored, tam chlopaki juz bardzo fajne wszystko szczegolowo opisali
sly6 Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 Inezand a masz karte szczepien ze szkoly jakie mialas?tego poszukaj abys nie musiala robic szczepionki jeszcze raz
Inezand Napisano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 Tak, mam dostęp do mojej karty szczepień- w ośrodku zdrowia... będę musiała to załatwić... u góry mi napisano, że na miejscu wszystkie mi uzupełnią, a przypadkiem nie powinno się zachować odstępu miedzy nimi? może mało się na tym znam, ale chyba z medycznego punktu widzenia tak nie można ... pozdrawiam
sly6 Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 masz lekarza rodzinnego wiec On Ci powie co i jak jest ze szczepionkami
Inezand Napisano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 Dziękuję bardzo jakoś sobie powinnam poradzić... to akurat na końcu mnie czeka, a przed tym wiele innych spraw. Może Pan/Pani orientuje się jak to jest z tymi dokumentami co mam odesłać do NVC (po tych z wyborem agenta), co tam ma się zawierać ? (i czy zaświadczenie o niekaralności ma być przetłumaczone czy broń boże nie otwierać koperty?)
Inezand Napisano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 mam zamiar wysłać podanie o wniosek o niekaralności, czy najlepiej poprosić o 2? jeden im wyślę a drugi pojedzie ze mną do ambasady? bardzo proszę o pomoc :) i jeszcze pytanko... zaznaczam kartotekę karną i kartotekę nieletnich? takie są wymagane? dwie pieczątki? I wtedy opłata 2x50zł?
Saka Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 karna i nieletnich, ale oplata dalej rzedu 50 zl
sly6 Napisano 15 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2010 czy czytalas moze tematy o cr1?jesli nie to zachecam bo po co masz miec 2 zaswiadczenia jak potrzebujesz 1
Inezand Napisano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2010 widocznie coś źle zrozumiałam...wydawało mi się, że do pakietu ds-230 będzie potrzebny jeden orginalny i na interview drugi... hmmm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.