indiany Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 witam serdecznie rodakow mam male pytanko czy trudno jest znalesc prace w usa na nielegalu niestety niemam tam znajomych wiec moze pojade w ciemno i ile mniej wiecej czasu potrzeba na znalezienie pracy chcialbym sie dowiedziec ile moze kosztowac hotel lub hostel w new york lub new jersey z gory dziekuje za odpowiedz
gal Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 marna sprawa z praca na nielegalu. YMCA pokoj chyba 40 dolarow za noc http://ymcanyc.org/index.php?id=3093
Saka Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 Musisz zapewne dodac kilka szczegolow, mianowicie: - jak z twoim angielskim, - co potrafisz, - czy juz tam byles i posiadasz prawko, ssn.
indiany Napisano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 z angielskim dobrze studiowalem w szkocji angielski wiec znam a w usa nie bylem i niemam ssn a co potrafie to dotowac lubjie kuchnie i pracowalem jako kucharz kelner budowy sie tez nieboje
sly6 Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 a lubisz pracowac za pol darmo,lubisz czekac na pare dolarow ktore masz dostac a nie dostaniesz i nic nikomu nie zrobisz jesli lubisz takie cos to Twoja sprawa ale tam nikt Ci nie poda reki jak cos bedzie nie tak ,chyba o tym wiesz?
indiany Napisano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 no ok ale ja sie pytam czy jest sens w polsce tez niejest wesolo i duzo z was tez napewno startowalo na nielegalu
Saka Napisano 14 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 2 lata temu pracodawcy dawali prace jak sie tylko w drzwiach stanelo, teraz na to miejsce jest kilka/kilkanascie/kilkadziesiat osob- mowa o legalnym zatrudnieniu. Z tego co piszesz to nic nie potrafisz- bez urazy, bo akurat gotowac i na budowlance to kazdy sie zna, choc dobrze ze chociaz masz dobry angielski. Lepiej popatrz na Europe, bo predzej tam prace znajdziesz niz w US oraz zawsze to legalna robota.
indiany Napisano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2010 no ok tu w polsce jestem ratownikiem medycznym zarabiam marne 1500zl s watpie ze tam by mnie nie zatrudnili na ratownika sadze ze trzeba miec obywatelstwo slyszalem kiedys ze w usa latwiej sie dostac na budowe wiec pytam
gal Napisano 15 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2010 Prace dla nielegalnych jest coraz ciezej znalezc. Nawet na pomoc dla babci wolaja US ID coraz trudniej jest sie zatrudnic, a poza duzymi aglomeracjami bardzo trudno
Jim Beam Napisano 15 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2010 2 lata temu pracodawcy dawali prace jak sie tylko w drzwiach stanelo, teraz na to miejsce jest kilka/kilkanascie/kilkadziesiat osob- mowa o legalnym zatrudnieniu. 4-5 lat temu w niektorych zawodach dawali $250 nagrody za znalezienie kogos do pracy. Teraz jest jak gal pisze. Dlaczego nie chcesz jechac do UK czy Irlandii? Blisko, legalnie i po angielsku. Piszesz ze byles w Szkocji to chyba byloby ci latwiej zaczac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.