Skocz do zawartości

Sponsorowanie Przez Prace

dariogajda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Bardzo prosze o odpowiedz a nie odsylanie mnie do szukania po forum bo przeczytalem mnostwo tematow i nie znalazlem wyczerpujacej odpowiedzi.

Jestesmy z moja dziewczyna w USA od czerwca, ja na wizie B-1 ona na J-1, wiec juz kilka miesiecy nielegalnie. Nasz pracodawca chce zaczac nas sponsorowac, wiec stad moje pytanie. Jakie papiery powinien zlozyc I-140 to wiem napewno, ale czy dodatkowo powinnismy skladac I-485, i co ewentualnie wiecej.

Prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam

Napisano

Chyba troche sie spozniliscie, poniewaz pracodawca nie moze sponsorowac osob przebywajacych nielegalnie. Choc nie jestem pewna co do wizy J-1, bo na tym forum cos czytalam ze osoby przebywajace na wize J-1 nie sa nielegalne poniewaz jest to wiza bez daty okreslajacej czas powrotu. Tak czy inaczej szanse sa marne jesli jakiekolwiek sa :)

Napisano

Witam. Jezeli jestescie oboje nielegalnie to za duzo moim zdaniem nie zwojujecie. Warunek sponsorowanie przez pracodawce jest to ze trzeba utrzymac status legalnosci az do czasu otrzymania wizy pracowniczej czy tez pozniejszego zalatwienia GC. Moj obecny pracodawca przyjal pracownika po tym jak zlozyl na niego petycje o wize pracownicza a teraz na GC. rozmawialem z osoba sponsorowana to wyjasnil ze wazne jest utrzymanie tego statusu. Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...