justyna_dc Napisano 19 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 Mam pytanie o wize studencka F1. Chcialbym studiowac w US ale bylam 2 miesiace nielegalnie w US. W 2007 roku wyjechalam do US na program au pair, wize dostalam wtedy na rok z mozliwoscia przedluzenia na kolejny rok. Przedluzylam, tzn dostalam nowy dokument DS-2019 na kolejny rok. Program au pair skonczylam wczesniej tzn po 1,5 roku. Dokument DS-2019 mialam do 21 maja 2009 a program au pair skonczylam 20 listopada 2008. Jednak caly czas bylam w US. w Sumie wylecialam ze stanow w sierpniu 2009. Czy jak moj DS-2019 byl do maja 2009 tzn ze bylam w US legalnie czy jak skonczylam program au pair to automatycznie zostalam nielegalnie? Chce studiowac w US i mam sponsora ze Stanow ale nie wiem czy bede mogla sie starac o nowa wize jesli mialam wczesnie taka sytuacje. Jakie sa szanse ze dostane nowa wize? Prosze o szybka odpowiedz. Thanks
sly6 Napisano 19 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 a co mowia w Ambasadzie ne ten temat?nie dzwon na infolinie a na telefon do Ambasady USA w Warszawie i popros z dzialem wizowym...
justyna_dc Napisano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 nie dzwonilam do ambasady, napisalam in emaila ale przyslali mi link o wizach, to co jest na str ambasady, pewnie mam racj, powinnam tam zadzwonic, dzieki.
sly6 Napisano 19 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 bo moze byc tak jak z work i travel ze nie masz zakazu wjazdu wiec podali Ci linki do wiz
justyna_dc Napisano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 co masz na mysli? "ze nie mam zakazu wjazdu"? ze bez wiekszych problemow dostane wize studencka?
gal Napisano 19 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2010 nie bylbym taki pewien to ze przeslali ci link to zwykla tuzinkowa odpowiedz. nikt w ambasadzie nie siedzi i nie sledzi twojego rekordu odsylaja aby dac odpowiedz reszta w trakcie ubiegania sie o wize wyjdzie z worka
sly6 Napisano 21 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2010 zakaz wjazdu a dostanie wizy to 2 sprawy to ze mozesz nie miec zakazu wjazdu nie oznacza ze w 100% dostaniesz wize
Bloosik Napisano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2010 Hey, chciałbym się zapytać jak to jest z czasem oczekiwania na rozmowę z konsulem i wydaniem ewentualnej wizy F1... Mam na myśli, czy to jest tak jak miałem w przypadku wizy B-1/B-2 ? Zadzwoniłem półtora tygodnia przed, umówiłem się na rozmowę, a 4 dni po rozmowie paszport z wizą przyjechał kurierem. Czy podobnie to wygląda w przypadku wizy F1?
sly6 Napisano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2010 bedzie tak samo ...tylko ze tutaj wymienia Ci wiecej dokumentow do przyniesienia jak bedziesz dzwonic jak np oplacony sevis.. pamietaj o ds odpowiednich dla tego rodzaju wizy.
Bloosik Napisano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2010 A co się dzieje z I-20 przez cały czas? tzn mam na myśli co z tym dokumentem się dzieje odkąd go dostaję kurierem ze szkoły aż do momentu wylotu z USA. Mam go cały czas przy sobie a zabierają mi go jak wylatuje z USA czy jak to jest? Bo oczywiście oprócz tego będę miał I-94 i to to wiem i widziałem na własne oczy, że wyrywają jak wylatuje ale co z I-20?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.