nina_ Napisano 4 Marca 2010 Zgłoś Napisano 4 Marca 2010 Witam! w czwartek 25.02 byłam na rozmowie z konsulem ale w systemie nie było zanotowane opłaty sevis. w poniedziałek sprawdzalam na stronie www.fmjfee.com i jest status paid. Czy to oznacza że wszystko jest ok? bo do tej pory nie było u mnie kuriera i się trochę niepokoję, a raczej nie uśmiecha mi sie dzwonić do ambasady i im tłumaczyć wszystko bo zapłacę fortunę;/ Miał ktoś taką sytuację?
sly6 Napisano 4 Marca 2010 Zgłoś Napisano 4 Marca 2010 jak zadzwonisz na infolinie to zaplacisz jak to napisalas fortune ale ta infolinia nie jest na terenie Ambasady-Konsulatu,,Oni sa tylko do zapisywania osob na rozmowe i tyle jak chcesz dzwonic do Ambasady to idz na strone www i tam znajdziesz nr do Warszawy lub tez Krakowa i zaplacisz jak za rozmowe lokalna lub tez miedzymiastowa w zaleznosci skad bedziesz dzwonic
nina_ Napisano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2010 no dobra, jednak nie znalazłam normalnego numeru do ambasady, jest tylko stacjonarny na automatyczną infolinię, i tam mogę sobie pogadać ale tylko z automatyczną sekretarką;/ ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
sly6 Napisano 5 Marca 2010 Zgłoś Napisano 5 Marca 2010 mam inny pomysl i zaraz Ci podam numer na centrale ktory mozna znalesc w googlach centrala (0-22) 504 20 00, sekcja konsularna 625 14 01
nina_ Napisano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 dzięki sly6. ten pierwszy numer jest ok. zadzwonilam tam i poinformowano mnie ze nadal nie maja potwierdzenia mojej opłaty w systemie. nie mam pojecia czemu bo zostala ona dokonana 19 lutego, to potwierdzenie złożyłam konsulowi, ale w systemie nadal brak, pisałam nawet do U.S. Immigration and Customs Enforcement i też potwierdzają że opłata jest wniesiona. Miał ktoś taką sytuację może? bo już nie wiem o co tej ambasadzie chodzi i gdzie mogę wreszcie załatwić ten problem
sly6 Napisano 10 Marca 2010 Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 a do sevisu pisalas co moze byc nie tak? moze ktos cos napisze i radze uzbroic sie w cierpliwosc
nina_ Napisano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 no właśnie pisałam i napisali że opłata jest została wniesiona 19.02. nie wiem czy oni maja tam jakiś bałagan, ale mam nadzieję że w końcu się to wyjaśni, bo się martwię już czy wogóle wylecę przez jakiś błąd w systemie;/
sly6 Napisano 10 Marca 2010 Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 a masz ten list wydrukowany?jak nie to wydrukuj z adresem i wrazie czego pokazesz go
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.