domi130 Napisano 6 Marca 2010 Zgłoś Napisano 6 Marca 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Jestem w trakcie procesu na wizie narzeczeńskiej i chciałabym, aby moja rodzina przyjechała na mój ślub. Czy ktoś wie dla ilu osób jeden obywatel USA może być sponsorem (I-134) ???? Nie bierzemy ślubu cywilnego, ale kościelny i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić mojego ślubu bez mojej rodziny. Chcę zabrać mamę, babcię, siostrę i wujka! Jakie jest prawdopodobieństwo dostania wizy turystycznej (ja już jedną mam i wiem, że jest to raczej loteria) na podstawie gwarancji finansowych i zaproszenia ślubnego (potwierdzone notarialnie)? Czy można składać wnioski grupowo? Daje to większe szanse?? Proszę o odpowiedź. Ślub mam 19.06.
sly6 Napisano 7 Marca 2010 Zgłoś Napisano 7 Marca 2010 jestes w sytemie ze masz wize narzeczenska,,rodzina moze isc razem po wize i bez takich I-134 i teraz w zaleznosci na kogo sie trafi ,jak bedzie rozmowa przebiegac to albo wszyscy wizy otrzymaja albo nie ktore osoby aby ,,bo jak wiadomo czym wiecej kogos trzyma w Polsce to tym lepiej lepiej rodzine przygotowac aby wszyscy mowili tzw 1 glosem niz im cos wysylac ,,mozna sie zapisac jako 1 grupa ale o tym poczytasz na stronie Ambasady USA jak kto ma byc zrobione ps fajnie ze chcesz tyle osob zapraszac i goscic ..szkoda ze nie kazdy moze tego doswiadczyc no ale wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia zycze i rodzinie wiz
domi130 Napisano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2010 Dziękuję SLy!! Z tego co czytałam to grupowe spotkania z konsulem mogą być dla osób conajmniej 5-ciu niespokrewnionych ze sobą!! I w dodatku rozmowa odbywa się w Warszawie i nie każde województwa się zaliczają a w tym przypadku moje nie! Szukałam jak umówić się na grupowe spotkanie i nie znalazłam. Może wiesz coś na ten temat dokładniej? Jakiś link? Wiem, że jak się ma I-139 to łatwiej jest dostać tą wizę i tylko się zastanawiam czy jedna osoba może wydawić coś takiego na 4 ?? Strasznie chcę żeby byli na moim ślubie, ale nie wiem na ile to jest możliwe.!
sly6 Napisano 8 Marca 2010 Zgłoś Napisano 8 Marca 2010 raz ten druk jest I-134 a nie I-139 a po drugie spytaj sie na tym forum czy kogos o zaproszenie wogole pytali i czy takie cos pomaga>jesli wierzysz w takie cos to Twoja sprawa ale to nie pomaga w duzym stopniu,,jesli by pomagalo to jak sadzisz Polska byla by nadal z wizami czy tez juz dawno byla by bez wiz ...bo nie trudno takie cos dostac-zalatwic nawet za pare dolarow ale jesli takie cos ma kogos uspokojic i masz sie Ty dobrze poczuc i tylko tyle to taki druk moze byc wydany dla kazdej z tych osob ..pamietaj ze to I-134 co do grupowych spotkan to jakis czas temu ktos byl w duzej grupie rodzinnej i przeszlo ale to bylo kiedys a teraz niech rodzina bierze telefon na infolinie i niech sie spyta czy takie cos teraz przejdzie,,zaplaca moze z kolo 6 zl ale beda wiedziec na czym stoja ...a i potem jak beda umawiac juz sie na rozmowe to niech 1 osoba ma dane wszystkich tych osob aby sprawnie i szybko to poszlo oraz wczesniej niech ustala miej wiecej godziny i daty wolne dla Ich wszystkich aby dlugo rozmowa nie trwala co do danych wazne sa numery paszportow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.