qazwsx123 Napisano 16 Marca 2010 Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 Czy jest aktualnie możliwość dostania wizy na stały pobyt,pracę w USA z warunkami : 1. Nie znam tam nikogo 2.Nie jestem wykwalifikowanym pracownikiem (licencjat turystyka, kurs przewodnika) 3.Brak znajomości języka angielskiego Czy w takim przypadku mogę ubiegać się o wizę stałego pobytu ? Jeżeli nie to może Kanada ? Proszę o powagę bo żyć mi się odechciało w tym kraju.
donata771 Napisano 16 Marca 2010 Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 wizę stałego pobytu??? chodzi Tobie o zielona karte? szanse sa niestety mniej niz zerowe... Pomysl o pracy w Angli moze. Powodzenia
qazwsx123 Napisano 16 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 A da się dostać do USA legalnie przez np. wizę turystyczną a potem starać się po iluś latach o zalegalizowanie pobytu ?
donata771 Napisano 16 Marca 2010 Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 wize turystyczna oczywiscie,probuj potem slub(oczywiscie z milosci)z amerykanka ktora zlozy na Ciebie papiery.
qazwsx123 Napisano 16 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 A ślub z polką która posiada obywatelstwo amerykańskie albo zieloną kartę coś daje ?
donata771 Napisano 16 Marca 2010 Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 zapoznaj sie z lektura: http://www.usa.info.pl/board/Formalnosci-P...Usa-t11705.html
promilm Napisano 16 Marca 2010 Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 Obiektywne moje zdanie; nie masz szans bez jezyka i z takim wyksztalceniem; nie zapominaj ze w tym kraju czesto do szuflady sie chowa dyplomy magisterskie i zakasuje sie ostro rekawy do roboty Po jakims czasie mozna myslec aby je odkopac. Mysle ze lepiej by bylo prubowac w UK taniej; blizej; w razie czego jest szybka droga powroty- aby sie dostac do USA i grac na jedna karte mysle ze nie ma sensu; tu raj juz sie zakonczyl. Mozesz atakowac na jakis program W&t ale to sa spore koszta i malo sie zarabia....
sly6 Napisano 17 Marca 2010 Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 bez znajomosci jezyka to zapomnij o USA a tym bardziej o Kanadzie,,chyba ze umiesz francuski to polecam Quebec do osiedlenia sie i teraz czy zamierzasz sie uczyc jezyka?
makdonald Napisano 9 Września 2010 Zgłoś Napisano 9 Września 2010 Proszę o powagę bo żyć mi się odechciało w tym kraju. w pelni rozumiem i naprawde bardzo mi przykro...... p.s. mama owsik i corka owsik pelzaja po zielonej, slonecznej lace corka: "mamo co to jest takie zielone i pachnace po czym pelzamy tak sobie?" mama:" to jest trawa, coreczko" corka: "mamo, a co to jest takie pieknie niebieskie tam w gorze ?" mama: " to niebo, coreczko" corka: "mamo, a to takie okragle i zlote, co slicznie swieci i grzeje ?" mama: "to jest slonce, kochanie" corka: "ale dlaczego my musimy wracac TAM?" mama:" bo TAM, coreczko jest nasza OJCZYZNA"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.