Nick_NJ Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Moja sytuacja wyglada nastepujaco: 3 dni temu dostalem list od pod tytulem, Social Security Administration Retirement, Survivors and Disability Insurance Request for Employee Information SSA domaga sie weryfikacji danych dostarczonych im przez mojego bylego pracodawce poniewaz nie zgadzaja sie one z ich baza danych. Nie zgadzaja sie poniewaz jestem tu na wygasnietej wizie turysrtycznej i uzylem nieprawdziwego numeru ss, aby odbys 5'cio miesieczny staz z organizacja Student Conservation Association. Czy moge jakos zlagodzic konsekwencje tego czynu? Czy zyskam troche czasu jezeli odesle list tak jakbym go nigdy nie dostal? Czy jezeli przekonam mojego pracodawce aby usunal moje dane ze swoich archiwow to cos pomoze? Musze tutaj dodac iz 2 dni po otrzymaniu listu moja dziewczyna (obywatelka USA) zgodzila sie wyjsc za mnie za maz. Serdecznie dziekuje za jakakolwiek porade/pomoc. Z wyrazami szacunku, Mikolaj
Monika1234 Napisano 24 Marca 2010 Zgłoś Napisano 24 Marca 2010 Mysle, ze wpakowales sie w duze klopoty. Poslugiwanie sie falszywym numerem moze wyjsc podczas twojego AOS, np. na interview, a wtedy mozesz nie dostac zielonej karty... Moje przypuszczenia nie sa poparte konkretnymi przykladami, po prostu gdzies slyszalam taka historie. Moze ktos na forum bedzie ci w stanie udzielic bardziej szczegolowych informacji... Edit: http://www.visajourney.com/forums/topic/22...p;#entry3445771 Przeczytaj sobie ten post na Visa Journey.
sly6 Napisano 25 Marca 2010 Zgłoś Napisano 25 Marca 2010 Monika dobrze piszesz a do tego mozna isc do wiezienia za to bo to jest przestepstwo federalne .. widac ze weryfikuja dane i powoli beda wylapywac takie osoby
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.