swiatlocien Napisano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2010 Hey, czy ktoś wie coś pewnego o tym pośredniku? (wiem, że są nowi) A może ktoś już złożył u nich papiery? Miejsc podobno ubywa.. a oferta na job-hunta bardzo kusząca ... ("no risk no fun" ;P) Za jakiekolwiek informacje będę niezmiernie wdzięczna.
Szante Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 Kto nie ryzykuje ten nie ma, oferta cenowa była na tyle kusząca, że zaryzykowałam i zapisałam się za jedyne $397 (w sumie musiałam wpłacić $400 bo w banku nie wydają : D a nie chciało mi się biegać rozmieniać, żeby zaoszczędzić 3 dolary : D). Na moją decyzję wpłynął fakt, iż jest to mój 4 wyjazd na WAT, więc stwierdziłam, że jak firma jednak zniknie to jakoś przeżyję stratę $400 i najwyżej nie pojadę. Druga kwestia była taka, że jadę na job hunt, więc odpadała obawa o ewetualne niezałatwienie oferty pracy przez biuro. W międzyczasie razem z inną forumowiczką sprawdziłyśmy czy ta firma w ogóle jest zarejestrowana i czy sponsor którego podaje (CICD) ją zna : D Co do całej procedury, to Pani Monika bardzo profesjonalnie stara się zapracować na dobre opinie po pierwszym sezonie istnienia swojej firmy. Ponieważ siedziba biura mieści się w Łodzi, zapisałam się korespondencyjnie, więc mój kontakt z biurem ograniczał się do meili i tel. Co do całej procedury wszystko idzie szybko i sprawnie, nie mam się do czego przyczepić. Powiem może co mnie urzekło: do DSa, którego dostałam pocztą do podpisania, była przyklejona karteczka z wielką strzałką "podpisać tutaj" : D A druga rzecz, wczoraj zadzwoniła do mnie P. Monika i pytała czy to prawda, że jedziemy razem z jednym takim forumowiczem, bo on jedzie pierwszy raz i ona się martwi czy on sobie poradzi ) Tak więc ja znam co najmniej jeszcze 2 osoby z tego forum, które też się zapisały, to może napiszą coś więcej (mam nadzieję bo mój post brzmi jak reklama : D) : ) Na plus + oczywiście najniższa cena na rynku : D + indywidualne podejście do każdego uczestnika + ciągły kontakt meilowy/telefoniczny + szybka procedura (zapisałam się 3 tygodnie temu, a moje dokumenty już poszły do konsulatu) + pełen profesjonalizm (miałam nawet rozmowę po ang, która jest niby wymagana do tego typu wyjazdów, a podczas 2 wcześniejszych wyjazdów z innego biura nigdy takiej rozmowy nie miałam - tak więc zrobiło to na mnie pozytywne wrażenie; druga rzecz: wszystkie dokumenty musiałam najpierw wysłać na meila do sprawdzenia czy są dobrze wypełnione, żeby nie opóźniać procedury w razie czego) + sami kupujecie bilet Na minus - Pani Monika nie odpowiedziała na jednego mojego meila, którego wysłałam przed zapisaniem się i moje zapisanie się wisiało na włosku przez takie niepoważne traktowanie kandydatów (ale może meil nie doszedł nie wiem) - Kolejnym minusem jest to, że firma za rok złaszona pozytywną opinią podniesie sobie niebotycznie stawki, jak to miało miejsce w przypadku innych firm (choćby przykład CCUSA - rok temu najtańsze biuro 1600 zł za wyjazd, a teraz szkoda mówić) ale wtedy znajdzie się inne najtańsze biuro PS. W sumie widziałam wcześniej ten post, tylko piszę mgr i nie bardzo miałam czas odpisać. Zmotywował mnie post Sly`a, więc skoro się opisałam : D nadal sugeruję przeniesienie tego wątku i podpięcie go do listy opinii o organizatorach. Może ktoś się jeszcze nie zapisał to się przyda : ) EDIT: Jaka jest dozwolona liczba emotów..?
sly6 Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 tak aby sie dalo czytac tekst wiec nie za duzo aby bylo ....
Szante Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 Ale mój się da czytać (Nie da..?) A wyskoczyło mi, że za dużo emotów i musiałam porozdzielać, były kluczowe w mojej wypowiedzi
CA90036 Napisano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2011 odświeżam temat. Bardzo proszę o opinie o tym nowym biurze zeszłoroczniaków i tegoroczniaków najbardziej interesuje mnie opcja self
eelbe Napisano 15 Września 2011 Zgłoś Napisano 15 Września 2011 Cześć, ja w tym roku jestem w USA z goglobal, właśnie w opcji self :-) Wracałem do tego samego miejsca gdzie pracowałem rok temu, takze wszystko miałem pewnie i bezpieczne, potrzebowałem biura praktycznie tylko po to aby dostać wizę, dlatego szukałem najtańszego. Polecam goGlobal- pani Monika szybko odpisuje na e-maile, wszystkie formalności załątwiłem szybko i bezproblemowo. No i cena- zdecydowanie najlepsza na rynku :-) (Mam nadzieję że za rok też będzie najniższa) Pozdrawiam! Łukasz
CA90036 Napisano 16 Września 2011 Zgłoś Napisano 16 Września 2011 dzięki za odpowiedź jak znalazłeś pracę (i gdzie?) pzdr.
eelbe Napisano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 Cześć, ja w tym roku jestem w USA z goglobal, właśnie w opcji self :-) Wracałem do tego samego miejsca gdzie pracowałem rok temu Pierwszy raz leciałem na program typu camp.
michal18q Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Cześć, planuję wyjechać na te wakacje na program Camp właśnie z GoGlobal. Był ktoś z Was już może w USA przez tego pośrednika? Mam teraz przelać pieniądze za program i opłatę rejestracyjną, ale nie mam żadnej umowy ani nic. Stąd moje pytanie. Jaką mam pewność, że te pieniądze zostaną mi zwrócone w przypadku nieznalezienia placementua i nie zostanę oszukany? Jest może ktoś kto nie dostał tego placementu i mógłby mi powiedzieć jak to dalej wyglądało, czy dostał zwrot pieniędzy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.