Kameleon Napisano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2010 Czy statkiem też można do USA w ramach programu Work and Travel ? Czy samolot jest obowiązkowy....a statkiem dłużej ale może być taniej
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2010 jak wezmiesz sobie taka oferte ze bilet kupujesz sam to plyn statkiem
nowa123 Napisano 14 Października 2010 Zgłoś Napisano 14 Października 2010 Nie chciałam już zakładać nowego tematu, więc spytam się tutaj. Skąd możliwy jest rejs do usa? zależy mi na jak najkrótszym rejsie statkiem z możliwie najbliższym Polsce portem wypłynięcia w Europie. szukałam info w internecie ale nic nie znalazłam. zamierzam podróżować z psem (mój pies nie kwalifikuje się na kabinę pasażerską w samolocie a do cargo boję się ryzykować) rozmyślam juz 2 lata nad tym problemem lecieć z psem czy nie( przez to latałam sama) i jeżeli jest jakaś możliwość rejsu statkiem to proszę o info skąd takie rejsy, jakie to są linie i czy można brać psy?
sly6 Napisano 14 Października 2010 Zgłoś Napisano 14 Października 2010 czasami statki towarowe zabieraja ze soba osoby ale tego sie dowiesz w Polskiej Zegludze Morskiej-Oceanicznej lub tez szukaj po zagranicznych biurach podrozy jak np w Niemczech,Anglia
Joanna30 Napisano 14 Października 2010 Zgłoś Napisano 14 Października 2010 Czy to rzeczywiście jest tak taniej, to bym nie powiedziała Tu możesz zobaczyć rejsy transatlantyckie: http://book.cunard.co.uk/find/pb/find.do Nie wiem, czy o cos takiego Ci chodziło.
nowa123 Napisano 14 Października 2010 Zgłoś Napisano 14 Października 2010 Joanna30 nie zależy mi czy taniej ale żeby z psem można by było, oczywiście że jak cena niższa to też mnie ucieszy:) dzięki za tą stronkę, przynajmniej się zorientuję ile muszę zaoszczędzić na bilet i skąd są porty, wychodzi na to że z Francji najbliżej ,ale terminów nie ma tych co mnie interesują (czerwiec/lipiec)z Francji, są ale z Anglii , muszę poszperać gdzieś inne stronki też
tytusone Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 hej! nie znam szczegolow, ale wiem, ze sie da! bedac 2 lata temu w NYC poznalem w hostelu pewna Holenderke, ktora przyplynela do Stanow polskim statkiem towarowym z Gdyni. rejs trwal ok. 2 tygodni. na dodatek byla jedyna kobieta na okrecie - odwazna z niej dziewczyna! pozdrawiam
sly6 Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 sa takie strony ze mozna cos znalesc na takim statku handlowym,czy sa miejsca oraz gdzie plynie taki statek..
Asia26 Napisano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 Nie chciałam już zakładać nowego tematu, więc spytam się tutaj. Skąd możliwy jest rejs do usa? zależy mi na jak najkrótszym rejsie statkiem z możliwie najbliższym Polsce portem wypłynięcia w Europie. szukałam info w internecie ale nic nie znalazłam. zamierzam podróżować z psem (mój pies nie kwalifikuje się na kabinę pasażerską w samolocie a do cargo boję się ryzykować) rozmyślam juz 2 lata nad tym problemem lecieć z psem czy nie( przez to latałam sama) i jeżeli jest jakaś możliwość rejsu statkiem to proszę o info skąd takie rejsy, jakie to są linie i czy można brać psy? Mam taki sam problem. Mieszkam juz w USA i chcialabym, aby mój pies przyplynal statkiem z rodzicami do mnie. Czy moze probowalas plynac z psem z Polski. Jezeli tak, to bylabym wdzieczna za pomoc jaki rejs wybrac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.