rafaelloo Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 z tego co pamietam, po slubie mamy 30 dni by zdecydowac czy slub jest zartem (jak to w LV) i dopiero potem wyslalam aplikacje o akt slubu
annapink Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 Wow, nic mi o tym nie wiadomo W LV (2 lata temu) dostalismy Marriage Certificate i mielismy kopie odeslac, ale nigdy nic nie zrobilismy. Jestesmy obaj polakami, rezydencja zas we Wloszech. Nigdzie nic nie zglaszalismy i nie wyslalismy. To ze w Europie nie jestesmy malzenstwem to ok, ale teraz pytanie dla pewnosci - czy w USA jestesmy w koncu malzenstwem czy nie? Z gory dziekuje za odpowiedz, sorry ze wpielam sie w temat.. Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 jestescie malzenstwem na terenie Europy tylko ze nie zgloszone to zostalo nigdzie i teraz jakby sie cos stalo 1 z Was to mozecie pokazac papiery ze jestescie malzenstwem-moze trzeba bedzie cos rejestrowac ale jestescie malzenstwem to bylo by super jakby tak leciec do USA ,po powrocie do Europy nadal byc niby wolnymi a potem wziasc slub z kims innym a wtedy prawo wkracza w to...
annapink Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 .. bigamia = za kratki. dzieki wielkie za odpowiedz, Sly6 EDIT: to co mowi Rafaelloo wprowadzilo mnie w blad (pewnie chodzilo o mozliwosc anulowania w ciagu 30dni, nie wiem..) Serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.