Skocz do zawartości

Transport Publiczny W Los Angeles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, czy ktoś może wie coś o szczegółach transportu publicznego w LA? Chodzi mi dokładnie o to czy jest tam metro? i czy faktycznie jest tak tragicznie z autobusami ze trzeba się poruszać samochodem. Chciałabym tez wiedzieć jak cenowo to wyglada czyli ile kosztuje pojedyńczy pass a ile np. miesięczny. Będę wdzięczna za pomoc:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Byłem w zeszłym roku w LA i nie miałem żadnego problemu z transportem publicznym. Zawsze dojeżdżałem tam gdzie chciałem bez problemu busem lub metrem. A do planowania bardzo się przydaje ta wyszukiwarka ze strony, którą podał sly6. Nie wiem czemu ludzie narzekają na transport publiczny w LA. Ja na przykład dla odmiany miałem problemy żeby się w ogóle rozeznać w autobusach i metrach w Nowym Jorku.

• 6 miesięcy później...
Napisano

Ja byłem w tym roku i faktycznie Transport publiczny jest bezproblemowy. Może na początku ogrom tego miasta może przerażać, ale po kilku dniach okazuje że wszędzie dojedziesz z dziecinną łatwością

Strona www.metro.net faktycznie ułatwia sprawę.

pzdr

Napisano

Ja dwa razy w życiu jechałem pociągiem z LA (amtrak, w sumie to nie komunikacja miejska :)). Raz było spoko, a raz był opóźniony o 5 godzin i zamiast o 9 wieczorem dotarłem do domu o 2 w nocy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...