kuzio Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Cześć byłem już dwa razy na wakacjach w Kalifornii(Los Angeles , Costa Masa ) i Illinois (Chicago) , bardzo ciał bym wyjechać w celu edukacji języka angielskiego i może chciał bym zrobić potem jakiś Collage. Pytanie następujące : Czy mogę ubiegać się o wizę studencką bez matury ( szkółka angielskiego) , mam taką możliwość że znajomy załatwił by mi papiery , znajomi mówili mi że nie ma problemu i nie ma do tego jakiś zastrzeżeń, ale pytam na wszelki wypadek. Najważniejsze jest drugie pytanie : (Chcę tam na początki edukować się w tej szkółce z rok żeby podszkolić się w angielskim , bo teraz jestem na poziomie podstawowym) Czy mogę pisać egzamin TOEFL ( i jeszcze chyba jeszcze jakiś egzamin ) w stanach bez ukończonej matury a z ukończoną szkołą średnią. A i jakie egzaminy muszę zdać żeby pójść do Collage-u Z Góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 a czytales strone Ambasady USA? http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...archers.html#F1 tam masz wyjasnione co musisz miec aby wize studencka dostac,mozesz jechac na nauke jezyka,mozesz jechac do szkoly sredniej lub tez studia,,wazne abys mial odpowiednie papiery i abys dobrze wypadl na rozmowie oraz ze nie masz zakazu wjazdu na teren USA to dobrze ze ktos Ci chce pomoc i ze nie widzi problemu-uff takie osoby spotykac na swojej drodze to juz cos ...,...ale Ty sam musisz potem na rozmowie pokazac ze lecisz sie uczyc a nie po to aby tam pracowac,byc nielegalnie,,i na to zwroc uwage Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzio Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 Dzięki za szybką odpowiedz . tak czytałem , ale nie jest to konkretnie wyjaśnione (nie pisało nic o maturze wiec potraktowałem że nie trzeba jej mieć) , ale pytałem dla pewności. A co z egzaminami , jakie musiał bym zdać (bez matury) żeby dostać się na jakiś Collage ( chyba na Uniwersytet jest więcej egzaminów) , wiem że wszystko piszę , ale jest to tak napisane że już mało co rozumiem , a czerpałem informacje ze strony http://www.pso-usa.org/ . Z góry dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 a umiesz cos chociaz z jezyka?jesli tak to pisz na dana strone uczelni do ludzi ktorzy zajmuja sie takim czyms i Ci wyjasnia moze ktos tutaj cos napisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.