Inezand Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam! Wczoraj robiłam badania i wszystko przebiegło bez kłopotów. Miałam wcześniej przygotowaną kartkę szczepień, zdjęcie 5cmx5cm, oraz paszport. Zaczełam od zrobienia RTG na Waryńskiego- koszt 57zł i dwie godziny czekania na wyniki Kolejno badanie krwi na Nobla- koszt 15 zł i godzina czekania. w trakcie czekania na wyniki krwi udałam się na Meksykańską do lekarza na badania ogólne. Przeprowadza wywiad o chorobach przebytych, uzależnieniach ewentualnych, operacjach i wszelkich kłopotach zdrowotnych. Osłuchała mnie, zmierzyła ciśnienie, sprawdziła kręgosłup, pokręciła palcem przed oczami. Przepisała karte szczepień na druk po angielsku i uzupełniła swoje karty. W trakcie osoba, ktora była ze mną doniosła wyniki krwi. Miła Pani zapakowała wszystko w kopertę, postawiła pieczątki z podpisami tak aby było widoczne czy nikt nie zajrzał po wyjściu od niej do koperty. To byłoby chyba na tyle, żadnych szczepionek nie musiałam przyjmować. Wizyta 15 minutowa kosztowała 250zł Życzę powodzenia wszystkim, na których badania jeszcze czekają teraz oczekiwania na ostatni etap ... wizyta w ambasadzie... Z tego co zauważyłam to sporo osób ubiega się o wizy, bardzo dużo przychodziło na badania .... aha i nie byłam na początku po papiery u ogólnego na RTG i krew. Tylko przy RTG poproszono żebym poszła najpierw do odpowiedniego pokoju a tam wypiszą mi skierowanie .
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 jesli ma sie karte szczepien a do tego zadnej szczepionki nie brakuje to tak sie dzieje ze lekarz pisze ze wszystko jest ok co do tych osob to tam sa osoby tez na wizy k-1 wiec troche osob jest na badania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.