Gucio Napisano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, Jak co niektorzy moze pamietaja zrezygnowalem z GC bo przy procesie na obywatelstwo immigration doszlo do wniosku iz zlamalem prawo i biora pod uwage to iz beda chcieli mnie usunac z usa. Ulatwilem im to I sam sie usunalem i zrezygnowalem z GC wypelniajac odpowiedni dokument. Proces imigracyjny zostal przerwany bez ozeczenia sadu. Moj ojciec ktory byl moim sponsorem chce jeszcze raz mnie sponsorowac ale w tym wypadku z cala rodzna. Wlasnie czytalem sobie troche o wypelnianiu formy I-130 i w jednym z postow na jakim forum przeczytalem iz powinienem wypelnic forme I-212. Po co jest dokladnie ta aplikacja ?
sly6 Napisano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 witaj A no musisz wszystko zaczynac od nowa i ze jako nie jestes juz singel dotyczy Cie juz inna kategoria wizowa i inny okres oczekiwania.. czy Cie takie cos dotyczy: Purpose of Form : For persons who wish to enter the United States legally after being deported, being removed or having voluntarily departed the United States without an order of deportation to reapply for admission to the United States, if they meet certain qualifications. http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00048f3d6a1RCRD zlozyles sam GC wiec Ciebie nie musieli deportowac,,nie powiedzili ze masz jakis czas na wyjazd i ze Ci zabieraja GC...
Gucio Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 Tak czytalem to tez i wiem iz jest inna kategora. Ciekawi mnie tylko celowosc tej formy jesli i tak bede musial (znaczy sie moj ojciec) od nowa wypelnic forme I-130.
sly6 Napisano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 Application for Permission to Reapply for Admission into the United States After Deportation or Removal a wiec czy takie cos Cie doytyczy?jesli tak to wypelniasz,,jesli nie to po co nad tym myslec Oni musza podac wiele formularzy bo moze ktos sie na to kwalifikuje ale jak Ty widze nie jestes pod tym,,bo sam zrezygnowales z GC a Oni nie musieli nic robic
Gucio Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 Cholera, masz 100% racje, bo czytam opis dokumentu bez zrozumienia. To chyba dlatego iz caly dzien slenczalem nad konfiguracja servera do projektu ktory koncze. W opisie do formularza jak byk pisze: Persons Permitted to Reapply for Admission Without Filing This Application: 2. Persons who voluntarily departed from the United States without expense to the U.S. Government and without an order of removal or deportation having been entered. Dzieki
sly6 Napisano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 nie ma sprawy,,bywa tak... pisz jak Ci idzie z wiza,,formularzami
Gucio Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 Nie jestem pewien czy chce to wszystko wypelniac i zaczynad od nowa, ale moj ojciec sie uparl a w sumie i tak mnie to nic nie bedzie kosztowac bo sponsor placi Ten proces pewnie potrwa wiecej niz 10 lat, a ja sadze iz w przeciagu 3 najblizszych lat wyjade do Australii a moze do Kanady, tam gdzie potrzebuja specjalistow. Na UK tez nie mam co nazekac, bo mam dobra prace. No ale, powiedzialem ojcu ze wypelnie papiery no to tak zrobie, moze moj syn jak dorosnie bedzie chcial pojechac do dziadka i zamieszkac w NYC. Nigdy nic nie wiadomo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.