ppp1 Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 zgubiłem paszport jak moge drugi wyrobić ? wiem że w biurze paszportowym musze dawac jakieś ogłoszenie
sly6 Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 musisz tez to zglosic na Policje i miec takie zaswiadczenie a potem idziesz po nowy paszport a teraz jesli to zgubienie paszportu ma cos wspolnego z nielegalnym pobytem to nie ma tak ze jak ma sie nowy paszport to nikt Nas w Ambasadzie nie pozna,ze bedziemy miec latwiej z wiza i ze nie pozna sie ze mamy zakaz wjazdu....to nie te czasy ....
ppp1 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 poprostu zgubiłem a wizy miałem w starym paszporcie
sly6 Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 a ta wiza byla wazne jeszcze czy tez nie? jak wazna to : W celu ochrony tożsamości utratę paszportu z ważną wizą amerykańską należy niezwłocznie zgłosić do konsulatu amerykańskiego drogą mailową na adres publicwrw@state.gov. Należy podać nazwisko, imię, datę urodzenia, numer utraconego paszportu, datę wydania wizy oraz swój numer telefonu. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...s.html#paszport zaswiadczenie z Policji wez na rozmowe z Konsulem...
ppp1 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 stary paszport już był nieważny a wiza już wygasła a straciłem nowy bez wizy wśrodku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.