ppp1 Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 zgubiłem paszport jak moge drugi wyrobić ? wiem że w biurze paszportowym musze dawac jakieś ogłoszenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 musisz tez to zglosic na Policje i miec takie zaswiadczenie a potem idziesz po nowy paszport a teraz jesli to zgubienie paszportu ma cos wspolnego z nielegalnym pobytem to nie ma tak ze jak ma sie nowy paszport to nikt Nas w Ambasadzie nie pozna,ze bedziemy miec latwiej z wiza i ze nie pozna sie ze mamy zakaz wjazdu....to nie te czasy .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppp1 Posted April 15, 2010 Author Report Share Posted April 15, 2010 poprostu zgubiłem a wizy miałem w starym paszporcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 a ta wiza byla wazne jeszcze czy tez nie? jak wazna to : W celu ochrony tożsamości utratę paszportu z ważną wizą amerykańską należy niezwłocznie zgłosić do konsulatu amerykańskiego drogą mailową na adres publicwrw@state.gov. Należy podać nazwisko, imię, datę urodzenia, numer utraconego paszportu, datę wydania wizy oraz swój numer telefonu. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...s.html#paszport zaswiadczenie z Policji wez na rozmowe z Konsulem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppp1 Posted April 15, 2010 Author Report Share Posted April 15, 2010 stary paszport już był nieważny a wiza już wygasła a straciłem nowy bez wizy wśrodku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.