thacrow Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Witam, Mam taki maly problem, mianowicie. Studiowalem na Uniwerystecie w USA w zeszlym roku, jednakze w drugiej polowie roku musialem zrezygnowac i wrocic do Polski. Niedawno dostalem wize turystyczna na 10 lat i zdarzylem juz byc w USA. Chialbym wrocic na uczelnie w sierpniu jednak finanse nie pozwolaja mi wrocic na uniwersytet. Czy w przypadku przeniesienia sie tudziez aplikowania na Community College i przyznania I-20 moge miec problemy z otrzymaniem wizy studenckiej. Dodam,iz ukonczylem w Polsce studia na poziomie magisterskim,jak na to zapatruje sie urzad imigracyjny i czy gra jest w ogole warta swieczki?? Pozdrawiam i dziekuje jakakolwiek pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 a mailes moze wize studencka jak sie uczyles w USA?masz moze wazna ta wize jeszcze? czy tez masz juz nie wazna wize studencka i musisz miec nowa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thacrow Posted April 22, 2010 Author Report Share Posted April 22, 2010 Sprawa wygladala tak bylem na J-1 po ukonczeniu studiow na internshipie, po jego zakonczeniu zmienilem status na F-1 ale z racji tego iz nie wyjezdzalem z kraju nie mialem wbitej wizy studenckiej. Po powrocie do polski po 6 miesiacach aplikowalem o wize turystyczna, ktora teraz mam i bylem na niej w USA jaki czas temu. Dlatego teraz wracajac do szkoly musialbym aplikowac o studencka, obawiam sie jednak iz aplikowanie z I-20 z community college moze miec wplyw na uzyskanie wizy. Raz ze studiowalem juz na Uniwerku w USA,dwa ze mam stopien magistra z Polski. Wiem ze sie tu powtarzam ale moze niejasno to opisalem wczesniej. W kazdym razie istnieja powody aby nie aplikowac do Community College ze wzgeldu na powyzsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thacrow Posted April 24, 2010 Author Report Share Posted April 24, 2010 Ktos moze mi cos podpowiedziec w tej sprawie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 bo to nie jest takie proste i latwe,,bedziesz musial przekonac w Konsula ze naprawde jedziesz sie uczyc,ze to czego sie nuaczysz przyda Ci sie w zyciu realnym ,to musi cos byc z sensem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.