Jump to content

Zmiana Uniwersytetu Na Community College

Recommended Posts

Witam,

Mam taki maly problem, mianowicie. Studiowalem na Uniwerystecie w USA w zeszlym roku, jednakze w drugiej polowie roku musialem zrezygnowac i wrocic do Polski. Niedawno dostalem wize turystyczna na 10 lat i zdarzylem juz byc w USA. Chialbym wrocic na uczelnie w sierpniu jednak finanse nie pozwolaja mi wrocic na uniwersytet. Czy w przypadku przeniesienia sie tudziez aplikowania na Community College i przyznania I-20 moge miec problemy z otrzymaniem wizy studenckiej. Dodam,iz ukonczylem w Polsce studia na poziomie magisterskim,jak na to zapatruje sie urzad imigracyjny i czy gra jest w ogole warta swieczki??

Pozdrawiam i dziekuje jakakolwiek pomoc.

Sprawa wygladala tak bylem na J-1 po ukonczeniu studiow na internshipie, po jego zakonczeniu zmienilem status na F-1 ale z racji tego iz nie wyjezdzalem z kraju nie mialem wbitej wizy studenckiej. Po powrocie do polski po 6 miesiacach aplikowalem o wize turystyczna, ktora teraz mam i bylem na niej w USA jaki czas temu. Dlatego teraz wracajac do szkoly musialbym aplikowac o studencka, obawiam sie jednak iz aplikowanie z I-20 z community college moze miec wplyw na uzyskanie wizy. Raz ze studiowalem juz na Uniwerku w USA,dwa ze mam stopien magistra z Polski.

Wiem ze sie tu powtarzam ale moze niejasno to opisalem wczesniej. W kazdym razie istnieja powody aby nie aplikowac do Community College ze wzgeldu na powyzsze?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...