Jump to content

Zielona Karta Przez Małżeństwo Z Obywatelem Usa

Recommended Posts

pomocy!!!

czy może ktoś wie jak dlugo czeka się na GC i jak wygląda procedura zalatwiania dokumentów w Polsce po ślubie z obywatelem USA.

Moja sytuacja wygląda następująco. 5miesięcy temu wziełam w Polsce ślub z obywatelm USA. Sama osobiście nigdy nie byłam w USA i nie mam wizy. Z mężem i dzieckiem zamierzamy przeprowadzic się do USA na stałe. Z racji tego że jesteśmy małżeństwem mąż bedzie składał petycje na mnie żebym dostała zieloną karte . powiedzcie mi jak wygąda cała ta procedura? jak długo trzeba czekac na GC? kiedy już będe mogła byc w USA? jakie są szanse że dostanę GC? i czy mój mąż musi w tym czasie byc w USA? jakie pytania mogą byc zadawane na rozmowie w ambasadzie ? i jak się przygotowywac do takiej rozmowy ? co mowic żeby było dobrze ?

a I-130 gdzie bedzie skladane?w Polsce bo jestescie razem czy tez w USA...

wpisz sobie w szukaj cr1 i troche Ci tego wyjdzie co jest i jak jest..

ps na forum piszemy dany temat 1 raz i tylko 1 raz,,,

a co mowic aby bylo dobrze?po 1 prawde no chyba ze slub byl na papiery i tylko aby zdobyc papiery wtedy dostaniesz ale paszport bez wizy na pobyt staly

bo GC dostaniesz jak bedziesz juz w USA ,poczytaj dobrze strone Ambasady USA .

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...processing.html

dobrze zobacz temat I-130 skladany w Polsce jesli bedzie sie takie cos kwalifikowac

jesli w Polsce to moze sie skonczy w 5-6 miesiecy jak po drodze czegos nie bedzie co Wam ten czas wydluzy..

sa potrzebne dokumenty od sponsora lub tez sponsora plus wspolsponsora ..a na dlugo sie wybierasz?,a badania zrobisz w Polsce masz wykaz lekarzy na stronie Ambasady USA

zastanawialiśmy się czy lepiej jest złożyc dokumenty w Polsce czy w USA? raczej na dłużej kilka lat a może już na stałe, w zależności od tego czy się zaklimatyzuje... poza tym 3marca urodzila nam się córeczka i z tego co się orientuje to ona bedzie miala od razu przyznane obywatelstwo... zostaje tylko kwestia tego czy z moja sprawa bedzie ok

Wjezdzajac na teren USA a potem skladajac papiery w USA i tam czekajac na rozmowe bedziecie raz tyle czasu czekac co tutaj w Polsce lub tez o wiele dluzej no i rozmowa nie jest czasami taka mila jak w Polsce w Ambasadzie,,do tego w USA musisz pokazac ze cos macie wspolnego a do tego potrzebujecie czasu ...

skladajac papiery na pobyt staly jakim jest GC to jestes na stale,,nie radze robic tak ze zlozysz papiery -dostaniesz GC a potem nie bedziesz przez dluzszy czas mieszkac w USA poniewaz za jakis czas urzednik moze Ci powiedziec,dlaczego Pani nie wezmie sobie wizy turystycznej...I moze wystapic o zabranie GC a wtedy moze byc roznie z tym...

ja bym zrobil tak,,ze zlozylbym papiery w Polsce lub tez w USA,mial rozmowe w Ambasadzie i lecial juz z wiza na pobyt staly...

tak właśnie zrobimy

osobiście obawiam się czy rozmowa z konsulem w ambasadzie przebiegnie pozytywnie... dlatego, że wcześniej ubiegałam się o wizę nieimigracyjną (jeszcze przed ślubem)

i dostałam odmowę czy to może miec jakis negatywny wpłym na decyzje konsula odnośnie wizy imigracyjnej? czym kieruje się konsul przyznając wizę imigracyjną?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...