sly6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 jak w papierach o wize turystyczna podalas wszystko zgodnie z prawda to czemu masz sie obawiac?poprostu nie przekonalas Konsula ze nie bedziesz legalizowac pobytu tam i juz.. a teraz co interesuje Konsula,papiery sponsora-wspolsponsora,jak sie poznaliscie,oraz czy slub i GC nie jest na papiery,,bedzie tez go interesowac czy nie bylas karana i jak jest z Twoim zdrowiem .. jesli bys byla nielegalnie w USA i mialas bys zakaz wjazdu lub tez pracowala nielegalnia tam i by to wyszlo wtedy masz nie wesolo a tak .... to zazwyczaj jest formalnosc .
juscia00 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 Czy konsul będzie porównywał co napisałam w formularzu starając sie o wize nieimigracyja a co napisałam teraz starając się o imigracyjną ? czy będą go interesowac tylko te dokumenty co składam teraz ubiegając sie o GC ? pytam dlatego, że mój mąż jest moim dalekim krewnym ( żadne pokrewieństwo ) a starając sie o wize ( jeszcze jak mój mąż był w USA a my nie byliśmy jeszcze małżeństwem) napisałam że wybieram się do niego jako do mojego kuzyna.... czy to dla konsula będzie miało jakieś znaczenie?
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 Moze go to zainteresowac jakie jest wasze pokrewienstwo ,,jest chyba tutaj podobny przypadek ze ktos ma dalekiego kuzyna i przeszlo takie cos przez urzad i GC bedzie wydana. ta osoba miala rozmowe w USA z urzednikiem wiec jak widac tam tez mogla bys byc o to pytana
juscia00 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 szczerze mówiąc to ja sama nie wiem jakie jest miedzy nami pokrewienstwo.. kiedys było tak, że do sąsiada mówiło się wujku i ciociu mam nadzieje, że wszystkie sprawy potoczą się zgodnie z planem
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 znam to ... widzisz w prawie jest cos takiego ze nie mozesz brac slubu z kims z bliska i pewnie to beda badac ,,no ale jesli jestescie po slubie to urzedy to mogly sprawdzic co i jak
juscia00 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 dziękuje za wszystkie informacje i odpowidzi na zadane przeze mnie pytania dzięki temu jestem już wiecej uswiadomiona odnosnie GC i mojego przypadku teraz czeka nas cała procedura i oby wszystko pomyślnie się potoczyło pozdrawiam
Inezand Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam! Może nasze sprawy trochę się różnią, ale również mąż składał na mnie petycję o wizę CR1. Przez naszą bezmyślność i brak rozeznania się w sprawie straciliśmy możliwość składania tych papierów w Polsce. Dlatego, że mąż przerwał 6 miesięczny pobyt w Polsce i wyleciał do USA na 2 tygodnie. A zdecydowanie jeżeli wszystkie papiery są w porządku sprawa w Polsce toczy się szybciej. Tak jak sly6 pisze 4-6 miesięcy. Ostatnio jakoś szybciutko idzie. Nie wiem tylko czy to jest jakaś różnica kiedy ma się dzidzię. Nasza powoli dobiega ku końcowi aż po 9 miesiącach. pozdrawiam!
Ester Napisano 6 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2010 Na stronie ambasady widnieje poniższa informacja. What happens if the petitioner in an immigrant visa case resides in Poland and not in the United States? A: U.S. immigration law requires that an immigrant visa applicant present an Affidavit of Support (Form I-864) from the petitioner/sponsor and that the petitioner be domiciled in the United States. If the residence requirement is not met, the beneficiary is not eligible for an immigrant visa. Rozumiem, że to oznacza, że mój mąż, amerykański obywatel, musi mieszkać i pracować w USA, jeśli chcielibyśmy ubiegać się o wizę imigracyjną dla mnie w Polsce? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.