Skocz do zawartości

Praca, Rodzina, Ubieganie Się O Wizę

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Jestem początkującym forumowiczem, ale przejrzałem sporą ilość wątków na temat ubiegania się o wizę amerykańską, i nie znalazłem osoby która by chciała się ubiegać w takim charakterze jak ja. Otóż podobieństwo przypadku jest związane częsciowo z podjęciem pracy w USA. Ale najpierw powiem coś o sobie... Mam 22 lata, skończone Liceum z maturą, niekarany (jeżeli wogóle jest to uwzględniane), mam babcię w USA, polka, za czasów PRL wyemigrowała tam nielegalnie, jednak były to czasy prześladowań politycznych, i nie miała takich problemów z otrzymaniem pobytu stałego jak w dzisiejszych czasach. W chwili obecnej, jest obywatelką USA (od jakichś 10-15 lat), poza tym po uzyskaniu obywatelstwa ożeniła z Polakiem który podobnie jak ona uzyskał obywatelstwo. Nie znalazłem kategorii rodzinnych odnośnie wnuków. Mam dwa istotne pytania: Czy za pomocą mojej babci mogę ułatwić sobie drogę do uzyskania wizy (potem pobytu stałego, obywatelstwa), drugie pytanie to odnośnie wizy pracowniczej, ponieważ rozważałbym podjęcie jej w USA jako żołnierz armii stanów zjednoczonych (czy muszę być obywatelem aby ją podjąć, jak w takim razie rozpocząć pracę nie mając możliwości wkroczenia na tereny USA).

Dziękuje z góry :(

Napisano

Nie znalazłeś kategorii rodzinnej odnośnie wnuków, bo takiej nie ma.

Babcia musiałaby najpierw sponsorować Twojego rodzica (czyli swoje dziecko), a potem Twój rodzic mógłby sponsorować Ciebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...