Skocz do zawartości

Wiza Dla Matki I Dziecka + Formalności

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w kafejce takiej w Krakowie takie cos jest,,ochrona Ci powie gdzie :) bo to jest blisko Konsulatu...

tweety to jest biznes nie zly na tym wiec nie ma w tym dziwnego ze takie cos oferuja ....

Napisano

Zgodze sie Sly6 z Toba, ktos napewno robi na tym dodatkowe pieniazki. Jednak nie jestem pewien, czy zostawil bym tel, nawet wylaczony w jakies kafejce, ktora pewnie z Konsulatem ma niewiele wspolnego. Aczkolwiek z drugiej strony to byc moze jedyne wyjscie.

Napisano

Ty mozesz nie zostawiac,,ale wiele osob tam zostawialo kiedys z tego forum no i jak narazie nie bylo ze cos zginelo,ze rachunki sa za duze

ale kazdy dokonuje wyboru :)

Napisano

Ponieważ kolega zdał pełną relację z wizyty w Konsulacie, ja ośmielę się tylko dodać tylko kilka słów:

jeżeli chodzi o telefon i wszelki sprzęt elektroniczny, to faktycznie można go zdeponować w kawiarence obok (płatne 2 zł. przy odbiorze).

a jeżeli chodzi o samą rozmowę z konsulem to: uśmiech na twarz, odpowiadać tylko na zadane pytania (krótko, zwięźle i na temat), nie rozwijać się w odpowiedziach i nie wychylać się z chęcią okazania wszelkiej przywiezionej dokumentacji. Najważniejsze to nie kręcić, nie kłamać (pewnie mają masę szkoleń z mowy ciała i odczytywania emocji ludzkich) i, na ile to możliwe, być spokojnym ale niezbyt pewnym siebie.

Co byście nie robili to jest łut szczęścia i nie ma reguły.

Jeżeli o mnie chodzi to byłam wczoraj, na przywiezioną przeze mnie teczkę nawet konsul nie spojrzał, zadał kilka pytań, zerknął przez szybkę kilka razy z grobową miną i podjął decyzję. W moim przypadku pozytywną :) Wiza dla samotnej matki z dzieckiem jest...co prawda jeszcze nie wiem na jaki okres czasu (czekam na przesyłkę DHL), ale radość w domu ogromna:)...wymarzone wakacje

wszystkim starającym się życzę powodzenia i dziękuję za wszystkie rady, jakie tutaj uzyskałam.

I pamiętajcie o uśmiechu :lol:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...