sly6 Napisano 17 Maja 2010 Zgłoś Napisano 17 Maja 2010 w kafejce takiej w Krakowie takie cos jest,,ochrona Ci powie gdzie bo to jest blisko Konsulatu... tweety to jest biznes nie zly na tym wiec nie ma w tym dziwnego ze takie cos oferuja ....
tweety_ Napisano 17 Maja 2010 Zgłoś Napisano 17 Maja 2010 Zgodze sie Sly6 z Toba, ktos napewno robi na tym dodatkowe pieniazki. Jednak nie jestem pewien, czy zostawil bym tel, nawet wylaczony w jakies kafejce, ktora pewnie z Konsulatem ma niewiele wspolnego. Aczkolwiek z drugiej strony to byc moze jedyne wyjscie.
sly6 Napisano 17 Maja 2010 Zgłoś Napisano 17 Maja 2010 Ty mozesz nie zostawiac,,ale wiele osob tam zostawialo kiedys z tego forum no i jak narazie nie bylo ze cos zginelo,ze rachunki sa za duze ale kazdy dokonuje wyboru
Miromat Napisano 18 Maja 2010 Zgłoś Napisano 18 Maja 2010 Tu --> http://www.usa.info.pl/board/Ds-156-Odpowi...sku-t16127.html masz świeżą pełną relację z wizyty w konsulacie w Krakowie, również co zrobić z telefonem.
skorpik Napisano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2010 Ponieważ kolega zdał pełną relację z wizyty w Konsulacie, ja ośmielę się tylko dodać tylko kilka słów: jeżeli chodzi o telefon i wszelki sprzęt elektroniczny, to faktycznie można go zdeponować w kawiarence obok (płatne 2 zł. przy odbiorze). a jeżeli chodzi o samą rozmowę z konsulem to: uśmiech na twarz, odpowiadać tylko na zadane pytania (krótko, zwięźle i na temat), nie rozwijać się w odpowiedziach i nie wychylać się z chęcią okazania wszelkiej przywiezionej dokumentacji. Najważniejsze to nie kręcić, nie kłamać (pewnie mają masę szkoleń z mowy ciała i odczytywania emocji ludzkich) i, na ile to możliwe, być spokojnym ale niezbyt pewnym siebie. Co byście nie robili to jest łut szczęścia i nie ma reguły. Jeżeli o mnie chodzi to byłam wczoraj, na przywiezioną przeze mnie teczkę nawet konsul nie spojrzał, zadał kilka pytań, zerknął przez szybkę kilka razy z grobową miną i podjął decyzję. W moim przypadku pozytywną Wiza dla samotnej matki z dzieckiem jest...co prawda jeszcze nie wiem na jaki okres czasu (czekam na przesyłkę DHL), ale radość w domu ogromna:)...wymarzone wakacje wszystkim starającym się życzę powodzenia i dziękuję za wszystkie rady, jakie tutaj uzyskałam. I pamiętajcie o uśmiechu )
sly6 Napisano 21 Maja 2010 Zgłoś Napisano 21 Maja 2010 widzialem w srode-Warszawa te osoby co wychodzily z takim teczkami i czesc byla a inni znow ze chyba nie dostali wiz...
skorpik Napisano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2010 aha i dla sprecyzowania (w temacie depozytu), pisze o Krakowie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.