Miromat Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 W nagłówku formularza DS-156 jest napisane, że odpowiedzi należy podawać w języku angielskim. Jak to należy rozumieć? Czy tylko te, gdzie jest pole wyboru, czy również nazwy polskich miast i inne dane podawać w języku angielskim?
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 fakt tak pisze jak pisze a teraz czy jak ktos nie zna jezyka lub tez dobrze sie w tym nie czuje to co ma zrobic>? ano wypelnia wniosek po polsku bez uzywania polskich znakow jak ł,ć itd A jesli masz wypelniac po angielsku to podawaj miasta po angielsku..tak samo zawod,szkole itp
Miromat Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 Czyli można po polsku, czy nie można?
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 jesli mi nie wierzysz to poczytaj forum jak zobaczysz wiele osob mialo wypelniony wniosek po polsku i zadna nie zostala odeslana ,wszystkie osoby byly przyjete ,moze ktos to tez potwierdzi z forum .
Miromat Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 To jeszcze jedno pytanie. Na początku lat 90-tych wizy można było załatwiać za pośrednictwem biur turystycznych. Oni występowali w imieniu petenta i konsul dawał bądź nie dawał wizę tylko na podstawie przedstawionych dokumentów. Ja w ten sposób o wizę występowałem i wtedy jej nie dostałem. Gdy się nie dostało można było wystąpić jeszcze o wizę osobiście, z wizytą i rozmową u konsula i dopiero taka odmowa była traktowana definitywnie. Ja z tej drugiej części nie skorzystałem, odpuściłem sobie dalsze starania. I co teraz wpisać w DS-156 w punkcie 31? Czy w ambasadzie mają dane z przed 20 lat? Czy jak wpiszę, że mi odmówiono, a nie ma po tym śladu to nie będzie problemów?
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 a na jakiej podstawie te biura sadza ze nic nie zostalo w komputerze oraz ze takie cos bylo mozliwe ,,skad to slyszales i od kogo?bo roznie ludzie mowia a potem sie okazuje ze ...to bajka a jak wiadomo troche prawdy w tym jest ale nie cala masz moze stary paszport i wnim pieczatke z Ambasady ze byles oraz ze miales odmowe bo to byly takie czasy ze dostawalo sie takie pieczatki
Miromat Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 Jak odmowa była przez biuro to żadnej pieczątki w paszporcie nie było. Chyba po to, aby mogła być jeszcze ta osobista "droga odwoławcza".
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 a to ciekawie piszesz...bo jak ida papiery do Ambasady i ktos je przeglada to wciage to tez do systemu aby byl slad po tym ze jakas byla zrobiona robota lub tez samo biuro wzielo papiery,wzielo kase a nie dalo tych papierow dalej i powiedzialo ze nic sie nie dalo zrobic sa osoby ze wpisuja odmowy z roku czasu,,z lat ubieglych jak i dalej i wizy dostaja bo sie liczy to po co kiedys lecialy te osoby,czy podaly prawdziwe dane w ds-ach oraz jak teraz wyglada Ich zycie,sprawy oraz po co teraz leca
Miromat Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 Zakładam, że w punkcie 31 wpiszę, że nie dostałem wizy. Ale jak podać datę? Przecież to było 20 lat temu. Nie pamiętam nawet miesiąca, mogę wpisać tylko rok. Przejdzie to? Bo piszą, że muszą być wypełnione wszystkie pola.
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 jak mozna wpisac rok to wpisz go a jak nie to wpisz go dlugopisem ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.