Skocz do zawartości

Prawo Jazdy A I94

MilenaV

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja dzwonilam do NJ DMV i mi pani powiedziala, ze nie moge zrobic prawka, jesli jestem na tymczasowej GC! I co ja mam robic? Nienawidze DMV, nienawidze NJ! W kazdym innym stanie mozna wszystko zrobic bez problemu, tylko nie w NJ.

Ja pisalam juz w innym temacie, ale nie dostalam odp.: mialam juz prawko w NJ w 2004 i mowilam pani przez tel., ze skoro juz NJ wydalo mi prawko, to powinnam dostac teraz kolejne bez problemu. Powiedziala, ze nie, ze jako GC holder moge gowno zrobic oraz ze bede musiala przejsc przez trzymiesieczny permit. O Boze, widzisz i nie grzmisz!

idz do innego, mozemy dostac prawo jazdy, ale bedzie ono wazne tyle ile zielona karta i tyle.. Ja wczoraj dostalam zielona karte w poczcie, dzisiaj popedzilam do Social Security, zeby zmienic nazwisko, no i sie nie dalo. USCIS pewnie nie zaaktualizowalo informacji o mnie i komputer nie przepuszczal moich danych w ogole. :/ Poczekam ze dwa tygodnie i wroce.

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tak jak piszesz,daj im czas z tydzien,2 tyg i wymienisz sobie ss card,mi tak poradzil prawnik,po otrzymaniu plastiku odczekalam 2 tyg i wszystko zalatwilam od reki ss wymieniono mi na nowe bez adnotacji,i prawo jazdy rowniez.Powodzenia :)

Napisano
A ja dzwonilam do NJ DMV i mi pani powiedziala, ze nie moge zrobic prawka, jesli jestem na tymczasowej GC! I co ja mam robic? Nienawidze DMV, nienawidze NJ! W kazdym innym stanie mozna wszystko zrobic bez problemu, tylko nie w NJ.

Ja pisalam juz w innym temacie, ale nie dostalam odp.: mialam juz prawko w NJ w 2004 i mowilam pani przez tel., ze skoro juz NJ wydalo mi prawko, to powinnam dostac teraz kolejne bez problemu. Powiedziala, ze nie, ze jako GC holder moge gowno zrobic oraz ze bede musiala przejsc przez trzymiesieczny permit. O Boze, widzisz i nie grzmisz!

Nie przejmuj sie tylko idz do innego DMV,ja mialam kiedys sytuacje z bankiem,nie chcieli dopisac wspolmalzonka do konta,bo wedle ich procedur nie mial amerykanskiego id,a zadne tlumaczenia nie pomogly,pani poprostu nie potrafila zrozumiec,ze nam nie chodzi o zalozenie konta ,tylko o dopisanie do istniejacego juz konta 2 osoby,skonczylo sie na tym ,ze pojechalismy z mezem do innego oddzialu tego samego banku i bezproblemowo dopisano 2 osobe ba zeby bylo smieszniej to na podstawie polskiego paszportu i polskiego prawa jazdy,ot co bank to obyczaj. mysle ,ze DMV jak i z innymi instytucjami jest podobnie pozdrawiam :)

Napisano

zuzia bo tak to jest z urzedami,bankami ze trzeba szukac takich ze sie da ....juz tyle razy bylo pisane ze gdzies komus powiedzial ze nie a w innym miejscu bylo tak ..od takie zycie

Napisano

czasami sie zastanawiam co by mi ta kobieta z banku dzisiaj powiedziala na to skoro ona nie chciala tego zrobic i nie zrobila,a jej kolezanka po fachu zrobila to bez zastanowienia,ciekawe jakich by uzyla argumentow,jeden bank,a 2 rozne odpowiedzi hmm

Napisano

Ja tez mialem male schody czy z SSN czy z Prawkiem itp- moja rada nie dzwon tylko idz osobiscie- jak ci czegos brakuje i jestes swiadomy to graj troche na "Jana- och nie wiedzalem .. alem mam to :)"

Jezeli sie nie uda idz do innego DMV lub czekaj jak sie zmiana zmieni i inni usiada i podejdz kolejny raz;

Z doswiadczenia moge powiedziec ze czasem przejdzie sprawa a czasem nie bo czasem urzednicy nie maja doswiadczenia z takim rodzaje sprawy- nie kazdy obslugije na codzien emigrantow- ma procedury ale czasem nie umie ich zinterpretowac i moze ci pusci sprawe :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...