shawn Posted May 8, 2010 Report Posted May 8, 2010 Korzystał ktoś z usług www.traveljigsaw.pl wypożyczając samochód ? Na stronie pokazane jest, że wynajęcie auta w NY, zwrot w Miami, na okres dwóch tygodni kosztuje 1800 zł z wszystkimi opłatami. Czy to jest możliwe, żeby było tak tanio ?
sly6 Posted May 8, 2010 Report Posted May 8, 2010 ciekawe maja to stwierdzenie : ważne prawo jazdy z jak najmniejszą liczbą punktów karnych. wpisz sobie nazwe tej firmy w google i sam zobaczysz co i jak pisze o tej fimie ...
shawn Posted May 8, 2010 Author Report Posted May 8, 2010 racja, dziwne... ludzie piszą, że wszystko było ok i faktycznie płacili 600$ za 14 dni wypożyczenia samochodu, jednak coś tutaj śmierdzi, skoro zazwyczaj kosztuje to około 1800$ ;|
aandrew1 Posted May 8, 2010 Report Posted May 8, 2010 Witam, Ja w ubiegłym roku wypożyczałem samochód przez stronę traveljigsaw.pl. Był to ford fusion, z lotniska LAX, i jak się później okazało z wypożyczalni alamo. Za 24 dni zapłaciłem ok 2400 zł, plus na miejscu dodatkowo roadside plus i bak paliwa (ok 190$). Czyli w cenę wliczone było wypożyczenie na 24 dni, unlimited mileage, CDW FULL, extended protection, być może jeszcze podatki. pozdr
shawn Posted May 8, 2010 Author Report Posted May 8, 2010 Kuszące jest to wszystko, ale niewytłumaczalne dlaczego prawie 3 razy tańsze niż wypożyczenie na miejscu w jakiejkolwiek wypożyczalni.
tropsik123 Posted May 9, 2010 Report Posted May 9, 2010 W zeszłym roku korzystałem z ich usług w Miami oraz w NYC - wszystko było w jak najlepszym porządku. W tym roku również przez nich zarezerwowałem samochód w LA: 12 dni Jeep GrandCheeroke z pełnym bakiem - zwrot z pustym z pełnym ubezpieczeniem, odbiór i zwrot na LAX- 2040 pln. Polecam
shawn Posted May 9, 2010 Author Report Posted May 9, 2010 Wiem już gdzie jest haczyk, przynajmniej w moim przypadku. Za kierowce poniżej 25 roku życia 60$ + tax dziennie, co przy 2 tygodniach wychodzi bardzo dużo.
eelbe Posted May 9, 2010 Report Posted May 9, 2010 Shawn, witaj tutaj Jestem po wycenie i rozmowie telefonicznej z TravelJigsaw, za samochód chevy impala (lub podobny), od 1 do 29 września wyszło ~5800 zł, z pakietem młodzi kierowcy- za darmo wszyscy 21-24 lat. Wychodzi zatem koło 1900 dolców, w Nationalcar jest 1540, z tym że tylko jeden kierowca. (jak przeglądałem to dla polakow national ma najfajniejsze ceny, ubezpieczenie wliczone i 6 dolarów za młodego kierowce, nie wiem ile za dodatkowych)
shawn Posted May 9, 2010 Author Report Posted May 9, 2010 faktycznie, w national wyjdzie taniej z uwzględnieniem wieku kierowcy i można płacić debetówką, nie trzeba mieć karty kredytowej. Dzięki bardzo ;D
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.