Skocz do zawartości

Expedia.com

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do tanich biletow to nalezy wiedziec ze czym tanszy bilet tym wieksze restrykcje na nim i przed kupnem biletu nalezy zapoznac sie np ile kosztuje zmiana daty powrotu oraz czy mozna takie cos zrobic ...

zapytaj sie swojego banku ile bierze za przewalutowanie i wtedy bedziesz wiedziec czy takie cos Ci sie oplaca ..

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W poniedziałek skoczę do banku i się dowiem, ewentualnie zwiększę limit karty.

Z góry zakładam, że zmiana daty powrotu albo zwrot biletu nie będzie możliwy, a jeśli już, to napewno bardzo trudny więc to nie problem.

Zastanawia mnie jednak jedna sprawa, znalazłem lot do LA, połączenie KLM i DELTA, podają na stronie ewentualne dopłaty podczas Check-In:

KLM:

1st Checked Bag: No fee

2nd Checked Bag: $0.00 - $55.00 each way

DELTA:

1st Checked Bag: No fee

2nd Checked Bag: $0.00 - $55.00 each way

Czy oznacza to, że jeśli będę miał jeden bagaż główny, to za niego nie płacę (dopłata tylko w przypadku 2 bagażów głównych),

czy może ten 2 baraż to jest jako bagaż kabinowy który mam cały czas ze sobą? Pierwszy raz mam zamiar kupić lot na expedia i się trochę zamotałem :)

Napisano

pisane juz bylo o tym na forum ze wiele firm lotniczych pobiera oplaty za 2-gi bagaz glowny i bylo tez o klm i delta,,kiedys mozna bylo miec 2 bagaze po 23 kg lub 32 kg a teraz nie ma tak latwo ,chyba ze mamy bilet w klasie wyzszej nawet ekonomicznej ale wtedy bilet kosztuje wiecej..

A bagaz podreczny tzw kabinowy jest nadal bezplatnie chyba ze jego waga i wielkosc beda nie miescic sie w tabelkach znacznie

Napisano

Lepiej sprawdź z zakladce "fees" na expedii czy nie pobierają opłaty za podręczny, jakie są dopuszczalne wymiary itp.

Próbowałeś sprawdzić bezpośrednio na stronie KLM, albo Delty? Często bywa, że cena jest taka sama (ja tak miałem) a wszystko masz jasne, bo rezerwujesz bilet u danej linii.

KLM i Delta są w sojuszu SkyTeam w ich wyszukiwarkach będą łączyć swoje loty, jak na expedii.

Ile wyliczyli Ci za bilet na ex?

Napisano

Za bilety na expedia cena jest $716 - $725 czyli jakieś 2500 pln (po dzisiejszym szalonym kursie z FOREX za 3.48 pln za dolara OMG :) ), na stronie KLM liczą sobie około 3300-3600 pln (inne daty) za to samo połączenie (KLM/DELTA)

A tutaj warunki:

Ticket conditions

Departure flight: from Warsaw to Los Angeles - KLM fares

Changes are allowed at a fee of EUR 100.00 per change/per person

For changes your new ticket may have a different price after the recalculation of taxes.

Changes are not allowed in the event of a no-show.

Cancellation fee EUR 200.00 per person

For cancellations made after departure, the amount of the refund given will be the difference between the total fare paid and the fare for any flights actually taken.

A ticket is non-refundable in the event of a no-show.

Flying Blue members earn 3326, upgrade with Miles is not possible

You will be travelling in K class with fare basis KLPXPL.

Return flight: from Los Angeles to Warsaw - KLM fares

Fare conditions

Flying Blue members earn 1850, upgrade with Miles is not possible

You will be travelling in T class with fare basis TLSXPL.

Napisano
A próbował ktoś debetową ze złotówkowego konta? Ja mam zwykłą debetową VISA z ING, numer CCV2 jest na odwrocie więc może przejdzie. Różnice w cenach pomiędzy expedia i na przykład Lataj.pl są ogromne. Ja szukam lotu do Los Angeles na 2 miechy z wylotem pod koniec czerwca.

Tą kartą nie da się płacic w internecie, choc ma CCV2. Mam tą karte i dowiadywałem się w ING.

• 4 tygodnie później...
Napisano

A czy ktoś korzystał z cheaptickets.com. Znalazłem bardzo dobrą ofertę, lepsza nawet od Expedii, ale ciagle wacham sie czy to jest bezpieczne. Czy po zaplaceniu napewno bedzie zarezerwowany lot, a jesli pojdzie cos nie tak to gdzie szukac pomocy w linii czy w biurze posrednika?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...