Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ok, więc wychodzi na to, że odciski pobierali tylko z dwóch palców, więc nie byłam 'ten-printed'. Mam jeszcze pytanie, czy teść to relative czy raczej other? Nie wiem jak Amerykanie podchodzą do tego typu relationship.

Napisano

Dziękuję bardzo sly6 za szybką odpowiedź. Jestem umówiona na 13 stycznia do Warszawy. Mam sporo obaw: mąż rezydent, ja i syn - turyści, chcemy lecieć tylko na miesiąc, ale różnie mogą zostać odebrane nasze zamiary. Studiuję, więc niby związki jakieś tam mam. Poza tym mam ważną wizę amerykańską w zniszczonym paszporcie (pisałam o tym kiedyś), która również jest nieczytelna, więc boję się trochę, że za dużo tych "przeciwności losu". Jestem jednak dobrej myśli. Jak nie teraz, to polecę innym razem:)

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie. Moja mama (przebywająca obecnie w Polsce, "przesiedziała" wizę turystyczną o kilka miesięcy) jest sponsorowana przez swojego brata w kategorii F4. Do tej petycji dołączona byłam również ja, ale ponieważ skończyłam 21 lat i wyszłam za mąż, nie będę się już liczyć w przyznawaniu zielonej karty.

Jak w związku z tym rozumieć pytanie: czy ktoś składał kiedyś w moim imieniu petycję imigracyjną? De facto w moim imieniu nikt, jedynie w imieniu mojej mamy. Na chwilę obecną nie jest rozpatrywane żadne podanie o wizę imigracyjną dla mnie. Sama już nie wiem jak to rozumieć. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii.

Napisano

Witam,

Wypełniłem dokument ds160. Wszystko fajnie ale dokument końcowy który został wygenerowany wpisane ma Moje nazwisko bez miękkiego znaku. CZy tak powinno być?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...