dominika Napisano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2005 Pan z DHLu zadzwonil do mnie rano i powiedzial o ktorej mniej wiecej godzinie dostarczy przesylke Kosztowalo mnie to prawie 30 zl. (z Krakowa do Wroclawia) Pozdrawiam
marcin06 Napisano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2005 Dzis nadeszla dlugo oczekiwana przeze mnie rozmowa o J-1 w Krakowie i mam to co chcialem :!: Po odejsciu od okienka moglem powiedziec, ze nie bylo sie czego bac 8) Krotka rozmowa, moze 2 minutki nawet niecale, bardzo mila pani konsul, byly numerki wiec nie mozna bylo sobie wybrac do kogo isc ale trafilem bardzo dobrze. Trzy pytanka: - Dokad jade - Co bede robil - Co studiuje Najpierw poszlismy do okienek gdzie nas wyczytywali i rozdawali dokumenty, a tam ciezko bylo zrozumiec co do mnie mowia po polsku przez szybe, wiec pomyslalem ze jesli tak samo bedzie z konsulem to bede go 3 razy prosil o powtorzenie, ale chyba przy okienkach z konsulami maja lepszy sprzet bo wszystko slychac glosno i wyraznie Rozmowa po angielsku, pani konsul poprosila o indeks i legitymacje, a ja jeszcze jej zaproponowalem moje zaswiadczenie o statusie studenta, ktore wzialem ze szkoly wiec tez obejrzala, przejrzala indeks i jak juz powiedziala "Everything is ok" to mialem rogala na twarzy Wiekszosc osob raczej krotko gadalo, co prawda nie stalem i nie patrzylem sie jak sie to odbywa ale mozna to bylo wywnioskowac po szybko zmieniajacych sie numerkach na tablicy. Jestem na pierwszym roku studiow zaocznych (mam zaliczony pierwszy semestr w pierwszych terminach), wiec od razu chcialem obalic wszelkie mity jakoby konsul niechetnie dawal wizy zaocznym pierwszorocznym bo nawet sie mnie nie pytala dlaczego zaocznie, a nie dzienne mimo ze nie pracuje. Teraz moge powiedziec to co inni po rozmowie.. jesli macie wszystko w papierach OK i umiecie sie jakos dogadac po angielsku to nie powinno byc problemow.
stella Napisano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2005 czes witam wszystkich. Mam takie pytanie . student II roku chce jechac na wakacje do USA CZY MUSI MIEC ZAPROSZENIE ?
in good shape Napisano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2005 witaj asiu, mam pytanie z tego tytulu iz rowniez mieszkam w anglii i chce jechac do kons. w wawie po wize.O co dokladnie pytal Cie konsul i co odpowiedzialas? Pytajac o Twoje przyszle plany-powiedzialas ze chcesz zostac w UK na stale?Prosze odpisz pozdrawiam `
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.