Skocz do zawartości

Czy Na J1 Moge Pojechac Z Usa Do Meksyku I Z Powrotem?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM.

Planujemy razem ze znajomymi po campie pozwiedzac stany ale takze chcielibyśmy odwiedzic meksyk czy jest to możliwe??? czy jak przekroczymy granice usa to wpuszcza nas z powrotem?? na wizie mam wbita literke M czyli teoretycznie można przekraczać granice ale w CCUSA powiedzieli nam DS mam jednorazowego uzytku wiec nie jest to mozliwe. Troche to dziwne bo kolega w 2008 r. byl na J1 w Meksyku na Dominikanie i w Kanadzie i nie mial zadnych problemow.

Pozdrawiam

Mat

Napisano

Witam. Ja bylem 2 lata temu na Jamajce w czasie trwania wizy J-1. Na wszelki wypadek napisz do organizacji sponsorujacej zeby wystawili ci taki list nie pamietam jak sie to nazywa, w kazdym razie ze masz totaj status. Mi tego nie sprawdzali na granicy ale nie zaszkodzi tego wziac tym bardziej ze organizacja jak dzwonilem powiedziala zebym przyslal jej kopie mojego ds-a i wtedy napisza mi takie cos. Najlepiej zadzwon i u nich sie zapytaj, napewno beda wiedzieli. Na 99 % mozesz ale lepiej sie upewnic bo moze cos sie zmienilo.

Pozdrawiam i zycze milego zwiedzania.

Przeszukaj moje posty tam cos bylo pisane na ten temat chyba jakies 2 lata temu.

Napisano

Wydaje misie, ze wizy dla obywateli polskich nie maja restrykcji i mozna na nich wylatywac z USA... natomiast mialem kolege z Bialorusi, ktory studiowal w PL i z polskiego biura wylecial na W&T - pamietam, ze on nie mogl wyleciec podczas programu poza USA wiec najlepiej sie dowiedziec przed planowana podroza... No i pamietajcie, ze wiza wygasa z data, ktora jest na niej; Nie jak niektorzy mysla, ze maja jeszcze umowne + 30dni na zwiedzanie - jesli opuscicie Stany po dacie waznosci wizy to Urzednik nie bedzie mial zadnych podstaw do wpuszczenia was na Terytorium USA.

Napisano

potwierdzam to co napisal Szeli,

mialem w rece kilka paszportow wlasnie z Bialorusi z wiza J1 (na WAT) i w polu "Entries" mieli wpisane "1"

uslyszalem kiedys od urzednika, ze pomimo wpisanej jedynki w ilosc wjazdow mozna nadal na tej wizie pojechac do Kanady i wrocic bez problemu o ile wraca sie zanim wygasnie I-94 (w przypadku wiz turystycznych) lub DS-2019 (w przypadku wiz J)

- nigdy nie testowalem takiego rozwiazania

Napisano

co do I-94 to racja ze mozna tak sobie jezdzic do Kanady i USA dopuki jest wazna ..chyba ze sie ja odda na granicy wtedy trzeba sie starac o nowa I-94 ale wtedy nalezy miec wize M a nie 1 krotnego przekroczenia granicy ..

na stronie Ambasady USA jst napisane ile mozna byc w Kanadzie i Meksyku na tym I-94 i wjechac na tym samymi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...