Skocz do zawartości

I-864 Potrzebna Informacja

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiele już na ten temat trochę już było, ale każda sprawa jest trochę inna, zatem proszę o konsultacje.

Moja sprawa wygląda tak: sponsoruje mnie ojciec - obywatel USA, pobierający obecnie emeryturę, mieszkający wraz z żoną w USA, która także ma jakieś świadczenia. Razem ze mną o GC ubiega się żona i syn, ponieważ główny sponsor i jego żona są emerytami włączyliśmy dodatkowego sponsora i ma on nam przysłać swoje I-864 (mam nadzieję dobrze wypełnione), a od ojca już otrzymaliśmy już I-864 wypełnione przez jakiegoś prawnika, ale po przeczytaniu instrukcji mam wątpliwości czy to jest OK. Proszę zatem o pomoc tych którzy już to przerabiali:

Part.3 Information on the immigrant(s) you are sponsoring.

p.8 zaznaczone jest YES;

p.9 nie jest wcale zaznaczony, ale w kratki wpisana jest żona i syn;

p.10 wpisane zostało 3.

Part.5

p.21 Sponsor's household size.

a wpisane 3;

b wpisane 1;

c wpisane 1;

potem 0 aż do h gdzie wpisane jest 5.

Czy aby na pewno tak powinno być, a jeśli nie to co zmienić?

I druga kwestia: czy każde z nas starających się na GC powinno osobny formularz I-864 i I-864a, czy możemy być razem wpisani do formularza sponsora oraz spółsponsora?

Napisano

Witam

wg mnie w part 3 powinno byc zaznaczone 8 i 9 i w kratki wpisana twoja zona i syn

Part.3 Information on the immigrant(s) you are sponsoring.

punkt 10 powinno byc 3

part 5

a 3

b1

c1

h - jest wielka dyskusja nie wiemy czy mieszkacie razem czy pracujecie itp ale raczej bym stawiala na 0

I druga kwestia: czy każde z nas starających się na GC powinno osobny formularz I-864 i I-864a, czy możemy być razem wpisani do formularza sponsora oraz spółsponsora?

ty jako syn bedziesz zawsze wpisany w part 2 a twoja zona i syn w part 3 ; kazdy z twoich sponsorow musi wypelnic i864 i mozecie byc razem wpisani

najlepiej poczekaj na opinie innych zwlaszcza pani Kariny ona napewno dobrze ci doradzi

powodzenia

Napisano

Już straciłem nadzieję, że ktoś się odezwie, dzięki 100 krotne. Ja też myślałem w podobny sposób, jednak zmyliło mnie to co "prawnik" wpisał. Może jeszcze ktoś się odezwie, a tak dla informacji wszyscy troje mieszkamy i jesteśmy zameldowani razem w PL.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...