Wiki.T Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Czy mogę wpisać planowaną długość pobytu 4-6 miesięcy i wytłumaczyć, że nie wiem dokładnie, ile zajmie mi zbieranie materiałów do doktoratu oraz na ile czasu wystarczy mi pieniędzy?
Joanna30 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Raczej mało osób skłąda na 6 miesięcy, bo umówmy się, że siedzieć turystycznie w innym kraju przez pół roku to raczej mało realne. Większość osób we wniosku o wizę wskazuje krótszy czas pobytu i tyle też jest potem w Stanach, ale są też tacy, którzy aplikują o krótszy pobyt, a potem siedzą maksymalnie, bo tam im wbito na lotnisku.
Wiki.T Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Ja nie chcę przesiedzieć. Nawet jeśli wbiją mi na granicy 6 miesięcy, a składałabym na 3, to zostałabym na trzy. Wiem, że niewiele osób składa na 6 miesięcy, ale ja akurat mam taką możliwość i szukam sposobu, aby przekonać konsula, że naprawdę będę zwiedzać 6 miesięcy i nie zamierzam pracować. Chodzi mi o to, czy mogę opcjonalnie napisać 4-6 miesięcy, czy to za duża rozpiętość?
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 mozesz tak wpisac ale jesli trafisz na kogos kto tego nie zrozumi lub tez bedzie miec jakies ale to bedzie nie za dobrze tak jak napisalem wczesniej,mozesz pisac-mowic prawie wszystko a na kogo trafisz to tego nie wiem..pewne sprawy musza sie dokladnie,realne i logiczne a nie ze moze bedzie 2 miesiace a moze 4...
wisnia482 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Czesc mam pytanie odnosnie Wizy turystycznej Od 2 lat mieszkam i pracuje legalnie w Holandi w tym roku chcialbym ze znajomymi holendrami wybrac sie do USA W Holandi jestem zameldowany na stale w Polsce nie mam zadnego meldunku Czy ubiegajac sie o wize musze stawic sie tutaj czy moge w Polsce Slyszalem ze trzeba tam gdzie jest sie zameldowanym Zgory dzieki za odpowiedz
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 wisnia jak pokazesz ze mieszkasz w Holandi ,pracujesz legalnie to staraj sie o wize w Holandii lub tez w Polsce
wisnia482 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 W Holandi bym poszedl lecz niestety moj niederlandzki nie jest az tak dobry zeby porozumiec sie w urzedzie Czyli smialo moge pojsc w Polsce nie bedzie zadnych problemow ze mieszkam na stale w Holandi Jeszcze jedno male pytanko w Polsce musze pojsc do konsulatu w Krakowie bo w ich regionie bylem ostatnio zameldowany
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 a jak z angielskim?>jak nie zabardzo to pozostaje Polska i Krakow jak tam byles ostatnio zameldowany wez ze soba zaswiadczenie ze pracujesz,cos z konta bankowego oraz ze masz odprowadzany podatek ...moze sie nie przydac ale lepiej miec takie cos
Wiki.T Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 W starym paszporcie mam wizy (nie do USA, do Rosji). Czy warto go wziąć na rozmowę z konsulem, aby pokazać, że zawsze wracałam na czas?
sly6 Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 mozna wziasc i pare paszportow ale jak Konsul ich nie bedzie chcial zobaczyc lub tez zobaczy a Nam nie uwierzy ze wrocimy na czas to co wtedy?szkoda ze nie masz tych wiz w nowym paszporcie bo odrazu bylo by widac ale i tak wszystko zalezy od rozmowy... Bo musisz wziasc na rozmowe paszport ze stara wiza do USA tak wiec jesli masz sie dobrze czuc na rozmowie to wez ten paszport
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.