Skocz do zawartości

Zwiedzanie Nowego Jorku

madzia21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Zaplanowałam 8 dni na wschodnim wybrzeżu: 5 dni Nowy Jork, 1 Filadelfia, 2 Waszyngton. Chcemy zwiedzić w miarę rozsądnie to, to najciekawsze. Proszę, podajcie w jakiej kolejności odwiedzać najważniejsze miejsca głównie w NY. Poza tym, wydaje mi się, że będziemy się poruszać autobusem (wypożyczenie samochodu w NY i oddanie go w Detroit to koszt ok. 1000$). Interesują mnie więc dworce autobusowe i rozkłady jazdy. Czekam na jakieś sugestie. Do wyjazdu mam jeszcze miesiąc, więc czas ten przeznaczam na dokładne rozplanowanie trasy.

Napisano

Kartę kupuję, wiem, że atrakcje i mapa dadzą mi wiele odpowiedzi. Najbardziej mnie interesuje możliwość przejazdu najlepiej autobusem z NY do Filadelfii. Czy z L-Hostel 1961 7th Avenue, Manhattan w prosty sposób dostane się na jakiś przyjazny dworzec lub przystanek autobusowy w stronę F. ?

Napisano

Jako ciekawostkę podam, że niektóre muzea w NYC nie mają jako takich cen biletów, płaci się tylko "dotację" na ich utrzymanie, więc można przy wejściu wpłacić dowolną kwotę (tak jest np. w Muzeum Historii Naturalnej - American Museum of Natural History)

Napisano

Szukam kogoś, kto zamierza podróżować własnym lub wynajętym samochodem z Waszyngtonu przez Gettysburg w stronę Niagary ok. 23 lipca. Czy ktoś chętny przygarnie dwie samotnie podróżujące kobiety?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...