madzia21 Napisano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2010 Witajcie. Zaplanowałam 8 dni na wschodnim wybrzeżu: 5 dni Nowy Jork, 1 Filadelfia, 2 Waszyngton. Chcemy zwiedzić w miarę rozsądnie to, to najciekawsze. Proszę, podajcie w jakiej kolejności odwiedzać najważniejsze miejsca głównie w NY. Poza tym, wydaje mi się, że będziemy się poruszać autobusem (wypożyczenie samochodu w NY i oddanie go w Detroit to koszt ok. 1000$). Interesują mnie więc dworce autobusowe i rozkłady jazdy. Czekam na jakieś sugestie. Do wyjazdu mam jeszcze miesiąc, więc czas ten przeznaczam na dokładne rozplanowanie trasy.
Joanna30 Napisano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2010 Jeśli chodzi o zwiedzanie Nowego Jorku, to polecałabym zakup NY pass: http://www.newyorkpass.com/ A jeśli nie zakup, to tam jest wyszczególnonych wiele atrakcji
madzia21 Napisano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2010 Kartę kupuję, wiem, że atrakcje i mapa dadzą mi wiele odpowiedzi. Najbardziej mnie interesuje możliwość przejazdu najlepiej autobusem z NY do Filadelfii. Czy z L-Hostel 1961 7th Avenue, Manhattan w prosty sposób dostane się na jakiś przyjazny dworzec lub przystanek autobusowy w stronę F. ?
david7211 Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 Jako ciekawostkę podam, że niektóre muzea w NYC nie mają jako takich cen biletów, płaci się tylko "dotację" na ich utrzymanie, więc można przy wejściu wpłacić dowolną kwotę (tak jest np. w Muzeum Historii Naturalnej - American Museum of Natural History)
madzia21 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 Szukam kogoś, kto zamierza podróżować własnym lub wynajętym samochodem z Waszyngtonu przez Gettysburg w stronę Niagary ok. 23 lipca. Czy ktoś chętny przygarnie dwie samotnie podróżujące kobiety?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.