Piasek2010 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 Proszę o wypowiedź innych użytkowników, jest to ciekawy temat do dyskusji i do posłuchania różnych opinii .
sly6 Napisano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 To nie Ambasada-Stany Zjednoczone cos beda szukac po archiwach ale ktos ,jakas osoba ... I widze ze nadal sie nie rozumiemy,,to ze w Polsce nie figurujesz jako niekarany nie oznacza ze bedziesz taki w USA,,USA to inny kraj -inne przepisy i jak bedziesz sie starac o wize turystyczna-pracownicza,pobyt staly podlegasz pod prawo USA a nie Polskie...I teraz jak sklamiesz-oklamiesz Ambasade-urzad imigracyjny to beda podstawy aby odebrac Ci wize,GC czy tez obywatelstwo za klamstwa.. masz podany numer telefonu do dzialu imigracyjnego w Ambasadzie,zadaj Im pytanie takie i zobaczysz co Ci powiedza,juz tutaj ktos tak pisal ze poszedl po wize i Konsul powiedzial wprost ze dla Polski jestes czysty ale dla USA jestes osoba karana a to ze nie jestes terrorysta i bedziesz ok w USA nie oznacza ze masz klamac i pisac nie prawde bo nawet jakbys placil podatki-byl porzadnym obywatelem USA to wpisane w drukach klamstwa sa podstawa aby odebrac Ci GC-obywatelstwo innych opini tzn jakich>? to Ty odpowiadasz za to co masz wpisane w papiery i nie bedzie ze ktos pisal na forum ze mam pisac nie prawde,ze jestem nie karany bo prawo mowi cos innego oczywscie nie bede tych osob ocenial bo to Ich zycie i sprawy ale miej to na uwadze
Miromat Napisano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 Nie kolego Miromat, żadne 10 lat według prawa polskiego po zakończeniu okresu zawieszenia czyli w moim przypadku 3 lat, muszę jeszcze czekać 6 miesięcy a sprawa zostanie zatarta automatycznie z mocy prawa, i będę figurował w Polsce jako niekarany. Faktycznie, sprawdziłem, masz rację: zatarcie następuje 6 miesięcy po zakończeniu okresu zawieszenia. Ambasada może pytać tylko w KRK. I tam dostanie odpowiedź zgodną z polskim prawem. To nie Ambasada-Stany Zjednoczone cos beda szukac po archiwach ale ktos ,jakas osoba .. Kowalski, żeby mógł szukać coś na Nowaka to musi mieć w tym interes prawny. Żeby mógł coś uzyskać to musi występować w imieniu ambasady, bo to ambasada ma interes prawny. A ambasada dostanie tylko tyle na ile pozwala nasze prawo.
sly6 Napisano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 widze zle to wyrazilem pewnie ze nikt nie bedzie pisac -szukac o kims czegos w aktach z Ambasady az tak ale wystarczy ze jakis kolega,znajomy lub tez ktos kto bedzie wiedzial duzo i bedzie znal prawo zrobi cos z tym ...i wtedy moze byc nie zaciekawie dla tego kogos bo wyobrazmy sobie takie cos ze Ambasada -urzad nie moze nic wiec mozna bezkranie klamac,oszukiwac i pisac nie prawde bo jak dojda>a no jakos dochodza i jesli Oni tego nie robia to ktos inny robi-jak rodzina-znajomi...fakt nie jest to takie proste i latwe i wielu osobom jakos sie udaje ale czy tak bedzie zawsze z tym to ??? raz byl przypadek kobiety co miala leciec do Kanady,cos miala dobrych pare lat i myslala ze Ambasada sie nie dowie no i sie okazalo ze sie dowiedziala a minelo oo wiele dluzej niz 5 lat..
Miromat Napisano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 Sądzisz, że ambasada ma swoich tajnych współpracowników, jak kiedyś SB?
Piasek2010 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 Też myślę że kolega sly przesadza.
sly6 Napisano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 Piasek widze ze nadal sie nie rozumiemy,,nadal jestes dla USA OSOBA KARANA i nic tego nie zmieni,nawet i 1000 pism jesli to zrozumiesz wtedy podejmiesz wlasciwa dla Siebie decyzje i jak cos nie tak pujdzie to przyjmiesz to do siebie ze chciales cos zrobic a nie udalo sie Wiele wpadek w urzedzie imigracyjnym w Ambasadzie-na granicy jest dlatego ze ktos cos za duzo powiedzial,pochwalil sie lub tez ktos cos wiedzial i umiejetnie to wykorzystal przeciw komus a ze nadal ludzie uwazaja ze jak mam wymazany wyrok w Polsce to USA to nie dotyczy to nie ktorym sie udaje jak w tym teraz watku co teraz piszemy a tak NIE MA,,wystarczy zadzwonic do Ambasady aby sie dowiedziec jak mowi prawo USA,wystarczy napisac do dobrego adwokata aby tez sie dowiedziec ale nie polskiego adwokata w Polsce chyba ze na sie na prawie imigracyjnym USA.. Dlatego masz pytania o to czykiedykolwiek byles karany ,czy cos miales nie tak z prawem i nawet pisza ze po wymazaniu wyroku masz im przyniesc akta sprawy ps duzoo bylo w przeszlosci przypadkow jak ktos przy piwie ze duzo powiedzial i urzad zaczal zadawac pytania o rozne sprawy...lub tez Ambasada nie na darmo uwaza sie ze zagranica sprzedza Cie za pol centa,pol eurocenta ...tacy sa Polacy i nie tylko ,,takie jest zycie
montek Napisano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2010 a mam takie pytanko: zalozmy ze ktos idzie do pracy w usa gdzie robione jest background check przez fbi i jak wtedy to wyglada?? przeciez musza kontaktowac sie z odpowiednimi sluzbami w kraju pochodzenia danej osoby i wszystkie informacje beda mieli...nawet o najmniejszym naszym uzyskanym mandacie no nie? tak to wyglada czy sie myle? no i wtedy klamstwo nie za ciekawie bedzie wygladac w takim przypadku jak opisany powyzej
sly6 Napisano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2010 montek to zbyt duzee uproszczenie i zbyt dalekie myslenie... co nie oznacza ze pewnych osob nie ma w Ich bazie ale tutaj nalezalo by poszukac w artykulach,na stronach www np FBI kogo to moze dotyczyc
lu2000 Napisano 13 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 ciekawe czy juz byles u konsula? czy jeszcze nie? ale jesli nie to ja nie radze Ci nic mowic o tym ze jestes zakochany!!! Ja tez mialam kiedys taka sprawe sercowa ....i niestety rozpadlo sie:( Dostawalam wizy kilkakrotnie zawsze wracalam w terminie ale za ktoryms razem cos sie konsulowi nie spodobalo i nie dal mi wizy mimo ze wlasnie powiedzialam mu o tej sprawie sercowej - to byla juz ostatnia deska ratunku - zawiodla. Absolutnie przy pierwszym razie nie mowila bym o tym, lepsza jest wersja - jade do kolegi ze studiow. Nie mow ze ona tu przylatuje a potem ty lecisz z nia bo dla konsula to bedzie jasne ze lchcesz leciec na stale, ze bedziesz kombinowal jak zostac w stanach itd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.