brydzia Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 Witam Pomyślałam, że może komuś pomoże mój przypadek... Wpisujcie rodzinę nawet jeśli jest nielegalnie... Wpisałam. W czwartek dostałam wizę na 10 lat.
adka0401 Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 Widocznie mialas dobre poswiadczenia ze wrocisz. Jak masz to mozesz powiedziec, ale co jak ktos nie ma nic w polsce i powie ze ma np tate w stanach ?
sly6 Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 adka a Ty bys chciala miec z pewien sposob zamknieta droge do USA za klamstwo> jesli juz mozna wyjsc to bez tzw zwiazkow z Polska,ze tego samego sie nie zrobi ale ma sie tzw czyste konto- ze nie ma klamstwa a to bardzo duzoo daje Problem z mowieniem prawdy jest wogole wiekszy i nie obemuje wiz i rozmowy z Konsulem,,prawie nie spotkalem osoby ktora by nie miala ale po uslyszeniu prawdy o kims i teraz jak sie przedstawimy -co bedzie to dana osoba albo Nam uwierzy albo tez nie .. I teraz co jest lepsze,mowic prawde i dostac kosza czy tez jakos kluczyc a potem jak wyjdzie dostac tez kosza?ja teraz wybieram ta 1 opcje i tak sie staram postepowac a ze czesc ludzi mi nie wierza to trudno ,tak bywa ale nikt nie powinien odpowiadac za winy 2 czlowieka ale jak takie osoby spotkac na tym swiecie w wiekszosci?tak wiec raz idzie spoko a drugim razem juz nie najlepiej .. no nic to tyle na off topic z zycia wziete
adka0401 Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 moje intencje do wizy byly szczere , nie uwierzyli ( no ale to inny przypadek, niewiem czy pamietasz .. ) JA Problemow z ukrywaniem nikogo nie mam , ale mnie to ciekawi .. Czy jezeli ktos powie ze ma kogos w stanach to oni go na sile szukaja czy sobie daruja ? W przypadku wizy do stanow juz chyba nie ma znaczenia czy jestes szczery czy nie .. bo jestes wizy nie dostaniesz, sklamiesz , dostaniesz .. ( oczywiscie nie zawsze ale ... )
sly6 Napisano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2010 Wszystko zalezy od tego co jest w systemie bo jest cos takiego jak sprawdzenie kogos po rozmowie to nie jest taka prosta i latwa sprawa ale jesli ktos uwaza ze mu sie uda w 100% teraz czy pozniej to moze sie nie zle przeliczyc no ale kazdy podejmuje decyzje we wlasnym zyciu Fakt moze to byc wkurzajace i to jest normalne-ze nas to wkurza , ze ktos klamie i sie udaje a ktos mowi prawde i zonk bo mamy dobre intencje i nic z tego nie wychodzi. I teraz jak kto robi ktos obcy-ze nam nie wierzy-ufa ,gorzej jak niby znajomy-przyjaciel lub tez rodzina takie cos robi,wtedy robi sie nie ciekawie .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.