czypar Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 mysle ze troche naiwnie podchodzisz do sprawy...bo znacie sie 2,5 roku i sie kochacie nie znaczy ze mozecie lamac prawo i jeszcze oficjalnie sie do tego przyznawac...jedna sprawa ze jestescie malzenstwem ...inna ze zlamiecie prawo...gdyby tak wszyscy mowili urzednikom ze wiza turystyczna kochamy sie i sie pobieramy....to po co by zrobili cos takiego jak K1...to prawda ze wiele osob bierze slub na turystycznej (ze mna wlacznie), ale zawsze pozniej staraja sie powiedziec ze slub byl nie planowany, sontaniczny (co jest legalne) a w twoim przypadku to jest juz nie do przejscia bo oni prawdopodobnie juz odnotowa;\li w systemie ze masz zamiar hajtnac sie na turystycznej i jak sie pozniej z tego wytlumaczysz ze planowalas zlamac prawo i ze urzednik cie poinstruowal co masz robic a ty to olalas...czasami pewne sprawy nalezy przemilczec...wasz wielki blad ze w ogole sie przyznawaliscie do planow zwiazanych z zawarciem malzenstwa... chybaz ze bedziesz wielka szczesciara i urzednik tylko ci to powiedzial ale nigdzie nie odnotowal...(co chyba raczej malo prawdopodobne bo oni chyba musza odnotowac w systemie o takich przypadkach, z drugiej strony dziwie sie ze cie w ogole wpuscili)
nowa123 Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 to jak wezme slub i wyjade z usa do polski i bede sie starac o wize imigracujna to juz nie bedzie visa fraud? przeciez tez bedzie jasne ze wjechalam w tym celu zeby wyjsc za maz . jaka roznica czy zostane tu i bede sie starac a jaka ze bede sie starac o to z polski juz po slubie?
sly6 Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 czypar puscili bo moze jej narzeczony mogl np powiedziec ze tego nie zrobi lub tez ona i uwierzyli na slowo ze po slubie sprawy z wizami beda zalatwiane po za USA czasami z urzednikami tak jest ze wierza slowo ze tego sie nie zrobi ..zalezy na kogo trafimy to troche tak jak z ludzmi mozemy samych wspanialych spotykac i wtedy pobyt zagranica bedzie wspanialy a w innym przypadku sa pytania dlaczego ktos mnie oszukal,wyrulowal jak podobno wszyscy sa tacy dobrzy?
sly6 Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 nowa widze ze nie rozumiesz lub tez nie chcesz zrozumiec moze zaczne tak---moze wziasc slub kazdy .,nawet 2 Polakow bez obywatelstwa USA-GC ale co innego slub a co innego legalizacja i tutaj pojawia sie problem. juz sam urzednik pokazal Ci droge ze mozesz wziasc slub ale nie powinnas legalizowac pobytu i tego nalezy sie trzymac w innym przypadku wydasz do groma kasy-stracisz czas a do tego mozesz miec duzeee problemy z wjazdem na teren USA
czypar Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 legalizacja pobytu w stanach po slubie na turystycznej dodam planowanym slubie jest nielegalna - bedzie ci sie bardzo trudno przeslizgnac sie bez problemow - oni wiedza ze masz zamiar zlamac prawo ale dali ci szanse jak sly powiedzial zaufali ze zrobisz wszystko zgodnie z prawem i wrocisz i bedziesz sie starac o cr1 a moze dowiedz sie ile sie czeka na k1 w polsce i przeloz slub (sprawdz co jest latwiej zalatwic k1 czy cr1) moze mniej nerwow bedzie z zalatwianiem k1 - jeszcze nie jest za pozno
monia84 Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 Z tego co ja się orientuję, to K1 krócej się załatwia niż cr1. Do tego jeśli mogę coś doradzić to ja bym chyba po tych dwóch miesiącach wróciła do Polski, złożyła papiery na K1 ( w trakcie Twojego pobytu możecie przygotować wszystkie dokumenty niezbędne do wysłania) i potem poleciała wziąć ślub, a niżeli brała ślub tam, wracała do Polski i czekała na cr1. Wiem, temat wiz niejednokrotnie i ja przeklinałam, ale cóż zrobić, serce nie sługa i jakoś trzeba to legalnie załatwić, w innym wypadku czekają Was problemy w przyszłości. Dodatkowo, osoby na forum nie starają się nikogo straszyć, tylko pomóc w miarę możliwości, Ci którzy sami doświadczyli takich sytuacji oraz sly6. On chyba ma największą wiedzę z nas wszystkich
sly6 Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 Tak wiec pozostaje wpisac w szukaj k-1 ,co moze byc,jak sie o to starac itd Mozna tez starac sie o k-1 lub cr1 a latac do USA w odwiedziny bo mozna takie cos zrobic i tak robia osoby .
czypar Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 Z tego co ja się orientuję, to K1 krócej się załatwia niż cr1. Do tego jeśli mogę coś doradzić to ja bym chyba po tych dwóch miesiącach wróciła do Polski, złożyła papiery na K1 ( w trakcie Twojego pobytu możecie przygotować wszystkie dokumenty niezbędne do wysłania) i potem poleciała wziąć ślub, a niżeli brała ślub tam, wracała do Polski i czekała na cr1. calkowicie sie zgadzam z toba ja bym tez przelozyla slub i stawiala na k1...tak mi sie wydawalo ze jest k1 latwiej zalatwic niz cr1 ale jak wspominalam nie mam doswiadczenia z tymi wizami...wroc do polski w miedzyczasie przygotuj wszystko co potrzebujesz ze swoim narzeczonym...wiem ze to kilka miesiecy dluzej, ale jest o wiele bezpieczniej plus przeciez jestescie 2,5 roku razem i jakos przetrwaliscie wiec te kilka miesiecy wiecej dacie rade
mru Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 to jak wezme slub i wyjade z usa do polski i bede sie starac o wize imigracujna to juz nie bedzie visa fraud? przeciez tez bedzie jasne ze wjechalam w tym celu zeby wyjsc za maz . jaka roznica czy zostane tu i bede sie starac a jaka ze bede sie starac o to z polski juz po slubie? tak wlasnie, jesli po slubie wyjedziesz mozesz starac sie o wize K-3 malzenska albo CR-1(podobno szybciej niz K-3) na wizie turystycznej mozesz wziasc sub- jako turysta, dlaczego nie, jedziesz jako turysta np do las vegas i bierzesz slub wracasz potem do swojego kraju nie mozesz skladac papierow o AOS po slubie na turystycznej! poczytaj przepisy albo popros o pomoc prawnika zeby ci to wytlumaczyl :-) teoretycznie mozesz po slubie na turystcznej starac sie o AOS, jezeli udowodnisz, ze slub nie byl planowany przyjechalas jako turysta i "in spur of the moment" sie pobraliscie w twoim przypadku, jesli przyznalas sie na granicy, ze macie plany pobrania sie jak wytlumaczysz ze tego nie planowaliscie?! nie potrafie tego jasniej wytlumaczyc... proces K-1 jest szybszy niz zalatwianie K-3 czy CR-1 wiec przemysl co ci sie bardziej oplaca to moje 3 grosze: moj proces: B2=>AOS, "spur of the moment marriage" good luck ps. your homework: http://www.visajourney.com/search/index.ph...sa-fraud%2F#972
sly6 Napisano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2010 kazda z tych wiz ma swoje tzw plusy i minusy .. I teraz nalezy zapoznac sie z pewnymi sprawami aby cos dobrego wybrac dla siebie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.