Skocz do zawartości

Formalnosci Po Slubie Na Turystycznej Wizie

nowa123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w lipcu wysłaliśmy z mężem papiery na cr1 , (ślub też był w lipcu na wizie turystycznej)wróciłam do Polski i jesteśmy w trakcie całego procesu ,teraz przyszło pismo do męża że chcą oni request for evidence na to że jesteśmy małżeństwem np. maile , bilety lotnicze , ktoś powiedziałam nam że może to być też konto ale zapomnieliśmy założyć wspólne przed wyjazdem.

bilety lotnicze są jeszcze jak miałam panieńskie nazwisko i lataliśmy 2 razy latem (ja na wizie turystycznej) i nie wiem czy o takie bilety chodzi? przecięż wtedy nie byliśmy jeszcze małżeństwem a po ślubie wracałam już sama do Polski. a maile ? mamy pokazać te sprzed małżeństwa czy po?

Maż rozmawiał z pewną osobą i powiedział ze ja niedługo przyjeżdzam na świeta i ze wtedy mozemy otworzyc wspolne konto , ta osoba powiedziała żebym nie przyjeżdżała ponieważ sa szanse ze mnie zawrócą bo przyjeżdżam do męża, a nie na turystyczna vise. nie rozumiem tego , czyli nie mogę jeżdzić na turystycznej do męża w trakcie staranie się o cr1

zdenerwowałam się bo już przygotowałam się na święta z mężem a tu takie wiadomośći.

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dowody na to ze jestescie ze soba z milosci...tzn bilety, emaile itd pokazujesz z okresu trwania waszego zwiazku tego sprzed i po malzenstwie ...oni chca zobaczyc ze utzrymywaliscie relacje przed slubem i ze wasz zwiazek sie rozwijal wiec im wiecej papierow tym lepiej dla ciebie...

widzisz z twoja podroza na swieta...na lotnisku juz w stanach moga pomyslec ze przylatujesz i bedziesz chciala zostac juz na stale...poza tym uzylas wizy turystycznej do czegos czego nie powinnas - wzielas slub - moga sie obawiac ze skoro juz raz obeszlas prawo zrobisz to po raz drugi

ale to juz doradza ci osoby ktore tez staraly sie o cr1

Napisano

.na lotnisku juz w stanach moga pomyslec ze przylatujesz i bedziesz chciala zostac juz na stale...poza tym uzylas wizy turystycznej do czegos czego nie powinnas - wzielas slub - moga sie obawiac ze skoro juz raz obeszlas prawo zrobisz to po raz drugi

ale to juz doradza ci osoby ktore tez staraly sie o cr1

prawda i troche nie prawda ..dlaczego?

bo faktycznie wziecie slubu i legalizacja pobytu moze byc zle odebrana dla urzednika ale jak sie legalizuje taki pobyt w USA a nie w Polsce-bo sam slub i wyjazd to czemu nie :),wiele tak par robilo,robi wiec ...

znam taki przypadek ze dziewczyna-kobieta miala za 2 tyg rozmowe w Warszawie a poleciala do meza na 2 tyg i zostala wpuszczona-potem wrocila na sama rozmowe i dostala taka wize cr1..

co jest wazne aby te pobyty dawne oraz ten byly turystyczne i nie ma co sciemniac ze sie legalizuje pobytu bo ma sie do tego prawo ale ze wize sie otrzyma w Polsce i to jest wazne...A ze moga zawrocic to kazdego moga ale nie tylko tych co czekaja na cr1...

nowa zawsze sie spytaj tej osoby na czym Ona takie cos opiera?czy na przepisach czy tez ze kogos tam nie wpuscili ale dlaczego nie wpuscili?bo jak wiesz z tym jest roznie ..

Napisano

o to mi chodziło właśnie cały czas latałam na turystycznej, a wzięcia ślubu nikt nie może nikomu zabronić -sam urzędnik mi tak powiedział ,chodzi o to czy w trakcie ubiegania się o cr1 mogę spokojnie lecieć na turystycznej jeszcze.

Napisano

slub na turystycznej nie jest visa fraud, jesli tak jak zrobilas wrocilas do Polski

co do dokumentow jakie powinniscie wyslac uscis

napewno znajdziesz tu odpowiedzi

http://www.visajourney.com/forums/forum/11...ess-procedures/

i oczywiscie, ze mozesz przylatywac do meza na turystycznej podczas procesu cr

jedyny problem to to,ze musisz przekonac urzednika na lotnisku, ze nie zamierzasz zostac w US

powodzenia:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...