gal Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 System imigracyjny Kanady jest kompletnie z doopy wzięty. Najwyraźniej "góra" nie widzi w czym tkwi prawdziwy problem. Imigranci borykają się z kretyńskimi przepisami, jako że w Kanadzie trzeba miec licencję nawet na czyszczenie kibli, a nostryfikacje i ewaluacje ciągną sie latami. W związku z tym (oraz kosztami życia) porzuciłam plany o przeprowadzce do Kanady już dawno temu Jeżdżę na wakacje, bo mam tam b. dobrych znajomych. Poza tym Kanadyjczycy mają chyba jakis kompleks USA, bo każdą rozmowę zaczynaja od tego jak to u nich jest wspaniale, a w USA strasznie. O polityce z nimi nie pogadasz, bo albo ich to nie obchodzi, albo mówią że government wie co robi. Znacie kawał o tym jak opróżnić basen pełen Kanadyjczyków? Trzeba powiedzieć "proszę wszystkich o opuszczenie basenu" Takie małe OT popierdziewanko z mojej strony. Kanada rozczarowała mnie, choc nadal uważam że to piękny kraj. Mam dokladnie te same odczucia. Ale tez nie mozna sie dziwic oni pod korona brytyjska na dodatek wepchnieto do nichcaly pakistan i reszte niedoleznego swiata, z ktorym nie mogasie uporac za bardzo.
uga-buga Napisano 20 Października 2012 Zgłoś Napisano 20 Października 2012 Najbardziej niedolezni to oni sami sa, bez pocierania dupki przez rzad nic nie zrobia i bez zaplanowania przez kogos ich calego zycia
sly6 Napisano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2012 i sa juz zmiany w przepisach ,malzenstwo i staly pobyt http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-10-26.asp
uga-buga Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Jak zwykle 100 lat za murzynami, w koncu sie frajerskie canucki domysliliy sie ich dymaja na lewo i prawo. Byl taki przypadek ze zona kolesia rzucila dokadnie w dniu kiedy dostala citizenship i nie dosc ze nie mogli jej go zabrac, to koles jeszcze wg chorego Kanadyjskiego prawa wisi jej konkretna ilosc pieniedzy z podzialu majatku i alimenty na dzieci (calkiem dorosle)...perfect scam, do tej pory w pelni legalny Baba byla ruska i nawet szczegolnie niezbyt urodziwa, mlodsza od niego 20 lat, ale i tak nie mloda (pod 40-tce), sam sie frajerzyna prosil...
sly6 Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-12-19.asp 4 maja 2013 w SW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.