rubia Napisano 12 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 mam lot do NYC z przesiadką w Hamburgu, lądowanie na terminalu 2- 8.00, wylot z terminala 1 o 9:00, myślicie,że to wystarczająco dużo czasu, bo zaczynam się trochę denerwować, czy ta godzina, to dość czasu? może ktoś leciał z przesiadką w Hamburgu i podzieli się doświadczeniem:)
sly6 Napisano 12 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 na frankfurt ludzie czasami maja czas 1 godz 15 min i jako sobie radza no ale jesli samolot nie bedzie opuzniony z Polski to powinno starczyc czasu na przesiadke . a czym lecisz ze masz taka przesiadke>
monia84 Napisano 12 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 Liniami Lufthansa była przesiadka w Monachium na lot do Chicago. Czas na przesiadkę 35 minut. Samolot z Polski nie był opóźniony, aczkolwiek 35 minut to trochę mało jak na przebiegnięcie na drugi koniec lotniska. Dlatego też obsługa samolotu na trasie do Monachium została poproszona o poinformowanie lotniska o tym, że są pasażerowie przesiadający się. Samolot do Chicago został wstrzymany w oczekiwaniu na pasażerów, stąd miał półgodzinne opóźnienie startując z Monachium, w drodze do Chicago nadrobił. Nie wiem czy zawsze się uda takie coś, w tej konkretnej sytuacji tak.
sly6 Napisano 12 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 monia zazwyczaj takie cos sie udaje ze samolot czeka na inny samolot ale wtedy nalezy szybko isc do drugiego samolotu..
rubia Napisano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 do Hamburga lotem, z Hamburga do NYC - Continental Airlines
wow Napisano 12 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 ale wszystko masz na 1 bilecie? jak sie ma malo czasu na przesiadke, jest szansa ze ten drugi samolot poczeka (ponoc to zalezy od pilota) - poczekaja ale pod warunkiem, ze moga i ze masz na 1 bilecie te wszystkie loty. Bo jesli sa oddzielne bilety - wowczas jest problem, bo ich to specjalnie nie interesuje (to Twoja wina, ze sie spozniles na kolejny samolot). Ja jakos staram sie miec ok 2h miedzy lotami - wowczas jest szansa, ze nie bedzie problemu (loty przez Chicago sa ciekawe jesli sie ma mniej niz 2h na przesiadke i okazuje sie, ze na odprawie czekaja ludzie z kilku samolotow
rubia Napisano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 niby wszystko na jednym bilecie:), ale teraz to te bilety dziwne jakieś, elektroniczne znaczy się no właśnie ciekawe jak z tą odprawą, czy w warszawie dostaniemy karty pokładowe na lot z Hamburga, czy dopiero w Hamburgu, bo to jednak moze nas trochę przystopować Jak kupowalam bilet to miałam wątpliwości czy zdążymy, pan kasjer mnie uspokajał, ale teraz nie jestem już niczego pewna:(
wow Napisano 13 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 .....elektronicznej bylety sa moze troszke dziwne ale z drugiej strony nie ma obawy zgubienia - bo mozesz ponownie wydrukowac. Mialam podobna sytuacje raz - agent turystyczny powiedzial, ze nie bedzie problemu z 1h25min przesiadka w Chicago i lot dalej do Phoenix - a okazalo sie, ze musialam biec bo samolot czekal na mnie. Poinformowano mnie, ze gdyby nie fakt iz dobra wola pilota i to, ze wszystko bylo na 1 bilecie - to musialabym czekac na inne polaczenie, co wiazaloby sie z niedogodnosciami, itp. tak wiec - pamietaj, aby nastepnym razem upewnic sie czy: 1. wszystkie loty masz na 1 bilecie - czyli cala podroz 2. czy jest odpowiedni czas (przerwa) miedzy lotami, aby mozna bylo mec czas na dostanie sie na kolejny lot - im wieksze lotnisko tym bardziej zwracamy uwage na to 3. jesli lecisz dalej i masz jeszcze przesiadke w USA to pamietaj, ze trzeba odebrac swoj bagaz na pierwszym lotnisku w USA i 'nadac' go ponownie Co do kart pokladowych, to z tego co pamietam to w Warszawie dostaje sie karte pokladowa na pierwsze polaczenie z Warszawa, a tam na kolejne.
monia84 Napisano 13 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 "Co do kart pokladowych, to z tego co pamietam to w Warszawie dostaje sie karte pokladowa na pierwsze polaczenie z Warszawa, a tam na kolejne." Można w Warszawie poprosić o wydrukowanie karty pokładowej na kolejny lot. Ja tak robiłam. Zaoszczędziło to sporo czasu w trakcie przesiadki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.