Skalariak Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Witam! Mam 19 lat, w tym roku ukończyłem szkołę średnią, po wakacjach wybieram się na studia. Zamierzam ubiegać się o wizę turystyczną. Byłem już w USA 3 razy na wakacjach, nigdy dłużej niż 2 miesiące na wizie 10-cio letniej. Brat również zawsze wracał w terminie. Dwa lata temu starałem się z bratem o wizę i dostaliśmy je na pół roku, ale z niej nie skorzystałem. Jadę do dziadków którzy są obywatelami USA i oni sponsorują moją podróż. Problem polega na tym, że rok temu moja matka wyjechała do USA i niestety nie wróciła, ale nie zamierzam tego ukrywać. Konsulacie zamierzam mówić prawdę, bo jestem już dorosły i to nie moja sprawa co robią rodzice. Mam własne życie tu w Polsce. Zamierzam wyjechać na 3 tygodnie i wrócić. Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby zostać. Jak oceniacie moje szanse i jakich pytań mogę się spodziewać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 jak nie zamierzasz niczego ukrywac i pokazesz ze masz do czego wracac to masz szanse na wize tez jestem tego samego zdania ze rodzice a dzieci to dwie rozne sprawy ale nie dla wszystkich\ jesli tak by bylo to wielu problemow bylo by mniej na tym swiecie i lezej by bylo a tak jest jak jest ze sie czasami placi za czyjes bledy..i teraz czy kogos to obchodzi jak jest>?to pytanie zostaje bez odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalariak Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 Witam ponownie. Dziś byłem w konsulacie, dostałem wizę bez problemu. Rozmowa trwała niecałą minutę w czasie której padły 4 proste pytania np. "do kogo Pan jedzie?" i pytania dotyczące mojego obecnego zajęcia i dalszych planów po wakacjach. Więc warto było wpisać prawdę w formularzu wizowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.