Jim Beam Napisano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2010 Rejestracja dotyczy mezczyzn, obywateli i stalych rezydentow, w wieku od 18 do 25 lat, mieszkajacym na stale w USA.
lukaszekkk Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2010 Chyba każdy Obywatel USA musi zarejestrować się, nawet jak nie mieszka na stale w USA. Czy się mylę ?
gal Napisano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2010 To jak walka z wiatrakami ludzie, ludzie a moze tak wsadzic nos w podane informacje i doczytac sie czegos !!! Virtually all men must register with Selective Service. The exceptions to this rule are very few and include: nonimmigrant aliens on student, visitor, tourist, or diplomatic visas; men on active duty in the U.S. Armed Forces; and cadets and midshipmen in the Service Academies and certain other U.S. military colleges. All other men must register upon reaching age 18 (or before age 26, if entering and taking up residence in the U.S. when already older than 18). Zaczerpniete z witryny http://www.sss.gov/QA.HTM#quest7
paprak Napisano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2010 To ja tylko dodam, ze w przypadku starania sie o obywatelstwo temat rejestracji w Selective Service powraca i nie bedac zarejestrowanym mozna miec problemy.
lukaszekkk Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2010 Rejestrując sie online zostałem poinformowany ze juz jestem zarejestrowany w Selective Service. Nawet nie wiedziałem o tym.
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2010 paprak dobrze ze o tym napisalas,to jest wazne przy obywatelstwie i nie tylko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.