MG5 Napisano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2010 jak w temacie. wszędzie piszą, że w Stanach jest taniej i że jak się tam jest to właśnie to dobry pomysł żeby zrobić większe zakupy. jak to ma się do rzeczywistości - na granicy polski walną mi vat i cło, dolar też jest wysoki no więc jak to się obecnie ma?
sly6 Napisano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2010 a no wlasnie jak kto jest z tym,ciekawe prawda jesli sadzisz o zarobku to mozesz sie przeliczyc ,chyba ze masz szczescie i mozesz gdzies tanio cos kupic chyba ze to wieziesz dla siebie lub tez dla kogos na zamowienie cos nietypowego w ilosciach pojedynczych
MG5 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2010 mi chodzi nie na sprzedaż tylko dla siebie i znajomi też będą chcieli żeby im coś przywieźć z Ameryki. chodzi mi o takie rzeczy, które w Polsce są skandalicznie drogie, przykład: iPhone 4 32GB PL - 4599zł najtaniej na Allegro iPhone 4 32GB US - 199$ tak samo ubrania itp itd
sly6 Napisano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2010 a jak jest z gwarancja /czy obejmie Europe-Polske?bo bywa tak ze trzeba takie cos wysylac ale do USA a nie gdzies w poblize.. kiedys byl podobny temat i sie okazalo ze po takiej cenie jest ale musisz placic abonament i nie kazdy takie cos moze wziasc a jak wezmie to zaplaci o wiele wiecej niz te 199 dol podaj mi linka do tego iphona z USA czy wlasciwie to jest to samo... kiedy byl dolar ponizej 2,5 to bylo duzo postow,tematow o kupowaniu w USA
MG5 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2010 znaczy pomyliło mi się ceny, wersja 16gb jest za 199$ a 32gb za 299$ ale to w at&t masz racje
david7211 Napisano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2010 W stosunku do polskich cen w USA nie opłaca się tylko kupować cebuli, mleka, chleba, ziemniaków i innych paru artykułów. Reszta jest sporo tańsza. Z iPhonami moze być problem, bo maja blokadę na daną sieć (myślę o nowym, bez łamania systemu). Jeśli chodzi o iPady to są o "niebo" tańsze niż w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.