Jack001 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Mam w planach podrozowac po stanach autostopem w pazdzierniku. Obecnie pracuje na alasce i ciezko powiedziec kiedy skoncze ale w polowie wrzesnia albo na poczatku pazdziernika wracam do prawdziwych stanow. Nie mam narazie jeszcze biletu powrotnego (alaska-stany) wiec moge zaczac podroz z miejsca jakie Ci pasuje. Plan jest ze nie ma planu:) Chce po prostu miesiac pojezdzic po stanach i zobaczyc mnostwo niezwyklych miejsc i poznac ciekawych ludzi. Nocowac planuje u ludzi z couchserfingu(couchserfing.org) lub jak nie da rady to w hostelach. Plusem takiej wyprawy sa napewno niskie koszty:) a poza tym poznajac po drodze miejscowych ludzi masz dostep do najlepszych informacji turystycznych regionu. Czekam na infoo na maila Jacollus@op.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim Beam Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Mam w planach podrozowac po stanach autostopem w pazdzierniku. Podrozowanie autostopem jest zabronione na wszystkich autostradach miedzystanowych ( z wyjatkiem Oregonu), calkowicie w kilku stanach, czesto miasta czy powiaty maja zakaz na swoim terenie - tak wiec twoja "podroz marzen" moze sie skonczycz szybciej niz myslisz w miejscu, ktore moze ci sie nie spodobac. Nie prosciej kupic jakies auto za $500? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 jedynie takie cos moze wyjsc jak znasz kogos kto jezdzi ciezarowka lub wiesz gdzie sie o takie cos pytac i dobrze popadniesz .. jestes na Alasce ale jak przejdziesz przez Kanade?masz moze wize lub paszport biometryczny a moze z Alasaki polecisz np do Illinois Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.